Life&style

Sad će sezona! Ovo malo ljetno voće topi masnoću na veliko

  • Ljeti voliš uživati u odmoru i hrani, ali strahuješ hoćeš li se nadebljati?
  • Zato ti predlažemo da se zasladiš pitom od crnog ribiza
  • Pokazat ćemo ti zašto je to voće dobro ako želiš zadržati vitku liniju

Ribiz uspijeva samo dva mjeseca godišnje i pun je vitamina, antioksidansa te tvari koje sprječavaju upale. Istovremeno je sladak i kiseo: ribiz! Međutim, moraš biti brza – jer ovo voće dozrijeva samo u srpnju i kolovozu. Isplati se čekati – osobito je crni ribiz ubojica masnoće i supervoće u jednome. Sadrži antocijanin, tvar koja je zaslužna za crnu boju te ima antiupalno djelovanje. Ta tvar također štiti krvožilni sustav od bolesti te općenito organizam od nastanka raka. 

 | Autor:

Možda vas zanima Ovo voće nikako ne bi smjela jesti za vrijeme menstruacije jer ćeš obilnije krvariti Rubrika Life&style Life&style

Ali, to nije sve! Mala vitaminska bomba igra važnu ulogu za sportaše. Potiče regeneraciju te štiti od bolova u mišićima. Bobice sadrže puno vitamina C te štite naše stanice od slobodnih radikala i jačaju imunitet. 

Potiče izgaranje masnoća 

Ribiz je pravi ubojica masnoća! Na 100 grama bobica dolazi 189 miligrama vitamina C - bez kojeg tijelo ne može proizvesti noradrenalin. A noradrenalin pomaže otopiti masnoću iz masnih stanica. Za izgaranje masnoća u mišićima potreban je L-Carnitin, čija proizvodnja također ovisi o vitaminu C.
Kao da sve to nije dovoljno, ove čudesne bobice sadrže još i bitne mineralne tvari poput magnezija, željeza i kalija – koje također pozitivno djeluju na izgaranje masnoća. 

Možda vas zanima Jedeš voće navečer? Postoji jako dobar razlog zašto bi trebala prestati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0