Life&style

Ovo voće nikako ne bi smjela jesti za vrijeme menstruacije jer ćeš obilnije krvariti

  • Postoje brojni savjeti za to koje stvari smiješ, a koje ne smiješ raditi za vrijeme mjesečnice
  • Evo još jedan savjet – za kojeg vjerojatno dosad nisi čula…
  • Dakle, za vrijeme mjesečnice drži prste dalje od – ananasa!

Da, znamo, ananas je „egzotično“ voće i ne jede se svaki dan. Međutim, s vremena na vrijeme si priuštimo slatki i sočni ananas – najviše volimo svjež, ali često ga jedemo i kao kompot. Sadrže ga i mnogi kolači…

Također znamo da naša prehrana može utjecati na „ponašanje“ menstrualnog ciklusa. Općenito vrijedi sljedeće: za vrijeme menstruacije trebamo se zdravo hraniti. Hm, a baš tada nam se jede bogata pizza, a o čokoladi i drugim slatkišima da ne pričamo. Usprkos svemu - trebamo izbjegavati ananas! Naime, ovo voće sadrži enzim bromelain. Ta tvar je, između ostaloga, poznata po tome da daje spermi daje sladak okus.

Ananas otežava menstruaciju

Kod žena zbog bromelaina dolazi do povišene proizvodnje bijelih i crvenih krvnih zrnaca, a to opet dovodi do snažnijeg krvarenja. Osim toga, može dovesti do promjena na sluznici maternice. U ekstremnim slučajevima može uzrokovati spontani pobačaj kod trudnica – zbog toga se na početku trudnoće savjetuje odricanje od ananasa.

Za vrijeme „onih dana u mjesecu“ doista treba s oprezom konzumirati ananas. Inače je ananas jako zdrav – pun je vitamina C i drugih raznih mineralnih tvari. Dobra alternativa su bobice koje ujedno jačaju imunitet.

Dakle, za vrijeme menstruacije ne trebaš izbjegavati havajsku pizzu, ali definitivno nemoj piti Pina Coladu.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0