Life&style

Reklama za higijenske uloške postala je viralna senzacija. I to zbog dobrog razloga

  • Mjesečnica je još uvijek teme koja kod mnogih sugovornika izaziva nelagodu i socijalno uvjetovani sram
  • Ne čudi stoga što je kampanja za promociju higijenskih uložaka, koja se jasno poigrala uvriježenim stereotipima, izazvala niz komentara
  • Influencerica Jessica Megan odjevna u prozirne gaćice kroz koje se nazirao uložak jasno je proučila kako menstruacija i strah ne idu zajedno

Nažalost, još uvijek postoji socijalna nelagoda kada je javna rasprava i promoviranje ženskih higijenski proizvoda u pitanju. Ne čudi stoga što je pravu lavinu reakcija na društvenim mrežama izazvala reklama koja se glasno i jasno obrušila na uvriježene stereotipe. Riječ je o kampanji eko brenda Natracare, koji prodaje organske i prirodne tampone, uloške i maramice bez parfema i plastike u svom sastavu.

Kada pomislimo na reklame o ulošcima prva su nam asocijacija nasmijane žene koje bez problema gradom koračaju u kratkim suknjama i bijelim hlačama, znajući kako im njihov uložak predstavlja maksimalnu zaštitu i nepropusnost. No, ruku na srce, realnost je često daleko od prikazanog.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Možda vas zanima Postaju li ti mjesečnice s vremenom sve bolnije? Pripazi na ovih 7 stvari Rubrika Life&style Life&style

O menstruaciji bez srama

Za potrebe ove reklamne kampanje britanska influencerica Jessica Megan osvanula je samo u majici i gaćicama kroz koje se jasno nazirao noćni uložak. "Sad, sjetite se, svi ste me stotine puta vidjeli u donjem rublju. Razlika je ovdje u tome što nosim maksi uložak. Kao mali nadmadrac za moju vulvu. Njam", napisala je u opisu spomenute fotografije.

Ova 27-godišnjakinja se može pohvaliti kako je na Instagramu prati tek nešto manje pod pola milijuna ljudi, a svim je svojim obožavateljima jasno proučila kako se sram i menstruacija trebaju prestati povezivati. "Ljudima s mjesečnicom je dano dopuštenje da budu seksi, ali ne i da podsjećaju društvo da svakoga mjeseca krvare. A kako slavna poslovica kaže 'Ako me ne možeš prihvatiti s mjesečnicom, onda me ne zavrjeđuješ ni bez nje'", odrješita je u svom stavu bila influencerica.

Možda vas zanima Većina žena baš jednu noć mjesečno vrlo loše spava: evo zašto je to tako Rubrika Life&style Life&style

Rušimo predrasude

Kao što se to moglo i očekivati, objava je izazvala niz oprečnih reakcija. Mahom su bile pozitivne pa je tako jedna komentatorica napisala "Predivno. Počnimo učiti ljude da menstruacije nisu nešto čega se treba stidjeti i bojati", dok je druga dodala sljedeće: "Kada sam prvi puta ugledala fotografiju moram priznati da me uhvatila nelagoda. To je samo jedan od dokaza da kao društvo moramo razbiti ovaj tabu". Ne možemo se više složiti s navedenim komentarom!

 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0