- Tko ne voli toplu ukusnu kajganu punu proteina i općenito nezahtjevnu za pripremu?
- Ako si se zamislila nad svojim umijećem pripreme ovog jela, glavu gore – donosimo recept koji su mnogi proglasili najboljim ikad
- Chef Kenji López-Alt otkrio je tajni sastojak koji će tvoju kajganu napravi savršeno mekom, prozračnom i ukusnom, hoćeš li ga isprobati?
Chef Kenji López-Alt otkrio je kako napraviti kremoznu, ukusnu kajganu, a njegov recept za čas je postao viralan kako su ga brzo prihvatili svi oni kojima je dosta žilavih kajgana za doručak. U uobičajeno umućena cijela jaja, ovaj chef dodao je tajni sastojak koji sprječava da je jaja brzo stisnu pa ona ostaju nježna i mekana. Radi se zapravo o škrobu, a možeš upotrijebiti kukuruzni, krumpirov ili tapioca škrob. Uz to, trebat će ti još nekoliko kockica omekšalog maslaca, a evo kako ćeš provesti cijeli postupak za najbolju kajganu ikad.
Sastojci:
- 2 žličice škroba
- 1 ½ žličice vode
- 50 g maslaca
- 4 jaja
- sol
Možda ćeš pomisliti da smo poludili, ali evo zašto bi u kajganu trebala staviti - čokoladu!
Priprema:
- Dvije žličice škroba umuti s 1 ½ žličice vode u glatku smjesu bez grudica.
- Dodaj polovicu maslaca (25 g) te jaja i sol i sastojke umuti u homogenu smjesu.
- Zagrij žlicu vode na tavi s neprianjajućim dnom na srednje visokoj temperaturi dok na dnu ne ostane nekoliko kapljica vode, a zatim odmah dodaj preostalih 25 g maslaca i kružim pokretima zagrijavaj tavu 10-ak sekundi dok se maslac ne otopi (pripazi da maslac ne potamni).
- Dodaj smjesu s jajima i lagano ih miješaj lopaticom sok se ne skuhaju (oko minute do dvije) odnosno skloni ih s vatre netom prije nego što misliš da si postigla željen rezultat.
''Snažnije miješanje rezultirat će finijim i sitnijim komadićima dok ćeš ležernijim miješanjem dobiti prozračnije i veće komade. Kada je gotova, kajganu odmah prebaci na tanjur i posluži’’, savjetovao je chef.
Kremasta i svilena - takva je kajgana kad se spravi na francuski način!
Tisuće ljubitelja kajgane lajkalo je recept i podijelilo ga na svojim društvenim mrežama dodajući kako su to najbolje pripremljena jaja koja su ikada jeli.
‘’Kad netko zapravo i ne voli jaja, a želi se opskrbiti proteinima odmah ujutro, ovo je totano prijelomni recept’’, ‘’Slijedio sam chefove savjete jutros i ne mogu biti zadovoljniji rezultatima’’’’Ponosan sam na svoju umijeće pripremanja kajgane. Jutros sam probao Kenjijevu metodu i bila je to najbolja kajgana koju sam ikada jeo’’, nanizali su se komentari na društvenim mrežama.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.