Life&style

Možda ćeš pomisliti da smo poludili, ali evo zašto bi u kajganu trebala staviti - čokoladu!

  • Kajgana i čokolada zajedno? 
  • Doista zvuči kao dvije stvari koje se nikada ne bi smjele pomiješati istovremeno u tavi
  • Međutim, mnogi gurmani tvrde suprotno… 

Postoje kombinacije namirnica koje nam se čine nespojivima te čak izazivaju neku laganu mučninu pri samoj pomisli da bismo to jele. Za mnoge tu vjerojatno spada i kombinacija čokolade i jaja – i ne, ne govorimo o čokoladnim jajima, nego o pravim kokošjim jajima. Otkrit ćemo ti zašto bi ih ipak trebala (makar) jednom isprobati, odnosno dodati čokoladu kajgani. 

via GIPHY

Slatka čokoladna kajgana – zašto ne?

Na američkim internetskim stanicama sa receptima (poput Mr.Breakfast.com ili allrecepies.com) sve se češće nalaze korisnici koji zagovaraju kajganu s čokoladom. Neki čak dodaju cijele komade bijele čokolade, neki vole naribanu čokoladu za kuhanje, a neki se pak odluče za čokoladu u prahu. 

Možda vas zanima Kremasta i svilena - takva je kajgana kad se spravi na francuski način! Rubrika Life&style Life&style

Omjer je otprilike sljedeći: 

• 5 jaja

• 3 žlice čokolade 

Priprema je kao kod normalne kajgane, samo se preskoči sol, papar i začinsko bilje. Na kraju ispadne slatko jelo s jajima – koje je zapravo idealan desert bogat bjelančevinama. Neki za doručak više vole posjesti nešto slatko, a ne slano. 

Savjet: ako se odlučiš na ovaj neobičan eksperiment, možeš dodati čokoladnoj kajgani i voće (banane ili bobice), orašaste plodove, maslac od kikirikija ili mrvice kokosa kao toping. 

Možda vas zanima Jagoda, čokolada, vanilija? Evo što tvoj omiljeni okus sladoleda otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0