- Svatko može spraviti dobru kajganu?
- Pa, ne bismo se baš kladile u to!
- Ako se želiš istaknuti te pokazati kao pravi znalac, onda svakako trebaš dodati ovaj sastojak
Kajgana je jelo za koje mnogi tvrde kako se brzo spravlja te nije nikakva umjetnost. Nažalost, to su točno te osobe koje poslužuju na stol suhu kajganu neutralnog okusa i bez ikakvog „duha“.
A zapravo uopće nije toliko teško napraviti nešto sasvim posebno od kajgane – ako znaš prave trikove, a osobito ako dodaš jedan poseban sastojak.
Naravno da se isplati začiniti kajganu raznim začinima. Međutim, doista ukusna će biti ako dodaš malo kiselog vrhnja!
Evo kako će ti uspjeti savršena kajgana:
Po jednom jajetu treba ti oko žlice kiselog vrhnja. Najprije razmuti jaja sa ostalim sastojcima. U svakom slučaju to moraju biti sol i papar. Ako voliš, možeš dodati i vlasac, curry, luk, rajčice ili peršin. Tek kad si sve dobro promiješala, umiješaj kiselo vrhnje.
Potom rastopi maslac u tavi te stavi jaja. Neka se sve najprije stvrdne, a zatim okreni kajganu kad je donji dio lagano smeđe boje.
Smjesu natrgaj na manje komade. Tako ćeš odmah vidjeti je li jaje prženo iznutra.
Kod ove varijante recepta je jako dobro da jaje možeš dobro ispržiti, a opet će ostati mekano i prozračno. Naime, zbog vrhnja će jaja biti fino kremasta i jednostavno ukusna! Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.