- Grickanje bez grižnje savjesti - s ovim receptom to više nije pusta želja
- Naime, ovaj čokoladni tart od lješnjaka svakako moraš probati, jer jedan komad ima manje od 100 kalorija
- Donosimo ti recept za kolač koji ćeš ubuduće sigurno često pripremati
- Pročitaj više: Neodoljivi slatki kruh sa smokvama, bademima i medom za ljetnu dozu gastro dekadencije
Žudnja za slatkim tijekom dijete: lako je doći u iskušenje nešto prigristi. Ovaj će recept razveseliti sve koji paze na unos kalorija! Naime, ovaj čokoladni tart od lješnjaka ne samo da zadovoljava želju za slatkim, nego je i savršeno malokaloričan, u skladu s dijetom. Teško je povjerovati, ali istina je: jedan komad ima manje od 100 kalorija!
Sastojci:
Za biskvit:
- 30 g bademovog ili integralnog brašna
- 10 g proteina u prahu, okus čokolade
- 10 g kakaa za pečenje
- 30 g nemasnog svježeg sira
- 1 bjelanjak
- 3 g praška za pecivo
- 30 g zaslađivača po izboru, npr. stevije, eritritola
Savjet: umjesto proteinskog praha možeš koristiti dvostruku količinu kakaa za pečenje!
Za kremasti nadjev:
- • 250 g nemasnog svježeg sira
- 100 g krem sira
- 1 jaje
- 15 g praška za puding od čokolade
- 5 g kakaa za pečenje
- 5 g mljevenih lješnjaka
- malo sladila po izboru
Za ukras:
- Ferrero Rocher kuglice, zgnječene
- mljeveni lješnjaci
Priprema
1. Pomiješaj brašno, kakao za pečenje, proteinski prah i prašak za pecivo. Zatim dodaj sir, bjelance i zaslađivač pa miješaj dok ne nastane fleksibilno tijesto. Ako je tijesto grudasto, po potrebi možeš dodati malo mlijeka.
2. Obloži tijestom kalup za pečenje (15 cm). Peci na 200 stupnjeva u pećnici (gore/dolje) oko 10 minuta.
3. U međuvremenu pripremi nadjev: miješaj sir, krem sir, jaje, puding u prahu, kakao za pečenje, mljevene lješnjake i malo zaslađivača dok ne dobiješ glatku smjesu.
4. Kad je podloga tarta pečena i ohlađena, stavi na nju kremu i zagladi je. Zatim peci tart oko 30 minuta na 175 stupnjeva u zagrijanoj pećnici (gore/dolje).
5. Za ukras možeš po tartu posuti mljevene lješnjake i zdrobljene „Ferrero Rocher“ kuglice.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.