Life&style

Koga, barem nekad, ne uhvati žudnja za slatkim baš prije spavanja? Sladoled je tada najlošiji izbor

  • Znaš da nije baš previše dobro jesti navečer? Osobito ne slatkiše?
  • A ipak i dalje voliš nešto slatko gricnuti kasno navečer? 
  • Reći ćemo ti koju slasticu ni u kom slučaju ne bi trebala jesti prije spavanja

Bilo da je to komadić čokolade, dva, tri keksa ili nekoliko šarenih gumenih medvjedića: iznenadna žudnja i želja za nečim slatkim zasigurno je uhvatila svakog od nas kasno navečer. Svakako bi trebala izbjegavati ovu popularnu slasticu neposredno prije spavanja – sladoled! 

Smoki, čips, gumeni bomboni…evo što tvoje omiljene grickalice govore o tvojoj osobnosti

Evo zašto ne bi trebala jesti sladoled prije spavanja

Prema nutricionistici Jackie Topol, razlog zbog kojeg ne bi trebala posezati za sladoledom noću je visok udio šećera i masti, što negativno utječe na naš san. Ako pojedemo nešto s puno šećera neposredno prije odlaska u krevet (to uključuje i slatke grickalice, poput gumenih medvjedića i sl.), to uzrokuje skok razine šećera u krvi i relativno brzo ponovni pad. Uz to, sirutka sadržana u mliječnom sladoledu može nam stvarati probleme. Rezultat je obično sljedeći:  probudimo se usred noći i često osjećamo nelagodu u trbuhu.

Možda vas zanima Bubi, Njofra ili Top Mix? Ledo vraća jedan od tri legendarna sladoleda koje smo svi voljeli, a ti biraš koji Rubrika Life&style Life&style

Za miran san i dobar osjećaj u želucu trebala bi zadnji slatkiš pojesti barem do dva sata prije spavanja. Savjet: ako ne možeš bez nečega slatkog neposredno prije spavanja, poslastice s malo ili nimalo šećera bolji su izbor. 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0