Life&style

Neodoljivi slatki kruh sa smokvama, bademima i medom za ljetnu dozu gastro dekadencije

Sastojci:

  • 175 g maslaca
  • 175 g šećera
  • 200 g brašna
  • 3 velika jaja
  • 1 limun
  • 50 g sjeckanih badema
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice mlijeka
  • 4 velike svježe smokve
  • 100 g suhih smokava
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 žlice meda
  • Prstohvat soli

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva Celzijevih, a kalup za kruh premaži s malo ulja i obloži papirom za pečenje. 
  2. Maslac i šećer izradi mikserom dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje i umuti ga mikserom. 
  3. U smjesu dodaj koricu jednog limuna i jednu žlicu soka limuna. 
  4. U posebnoj posudi pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo. Smjesu suhih sastojaka pomiješaj s jajima i maslacem te dodaj mlijeko. 
  5. U gotovu smjesu umiješaj suhe smokve nasjeckane na četvrtine te nasjeckane bademe. 
  6. Smjesu prelij u kalup i peci oko sat vremena dok se kruh ne digne i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavi ga da se potpuno ohladi. 
  7. Kada je hladan, kruh prenesi na podlogu na kojoj ćeš ga servirati te ga s gornje strane premaži grčkim jogurtom. Svježe smokve nareži na četvrtine te ih položi preko jogurta, a za kraj smokve i kolač prelij s medom. 
  8. Kolač je najukusniji kada se jede svježi, no u hladnjaku može stajati i do tri dana. 
Možda vas zanima Lijeni čokoladni kolač od samo 5 sastojka gotov je za samo nekoliko minuta Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Tesco Food
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Slasno 😋