Life&style

Razvedene žene podijelile trenutak kada su znale da je njihovom braku došao kraj

  • Iako razlozi za prekid veze ili razvod braka mogu biti svakakvi, oni najčešće imaju sličan uzrok - nedostatak komunikacije, intimnosti i različitie životne ciljeve
  • Oko dvjestotinjak žena na Redditu je podijelilo svoja iskustva i opisalo trenutak kada su konačno shvatile da je razvod jedino rješenje
  • Izdvojili smo 5 najučestalijih, kao i nalaze jednog istraživanja

Razvesti se nije laka odluka i sigurno se ne događa preko noći. Kao i svakom prekidu, razvodu prethode brojne nesuglasice, nezadovoljstvo, i toksični odnos koji često zna trajati i duže nego je zdravo, a sve u nadi spašavanja braka. Međutim, kad jednom odlučiš zauvijek završiti brak postoji ta "kap koja je prelila čašu" ili trenutak kada je postalo sasvim jasno da je gotovo. 

Na ženskom subredditu TwoXChromosomes, jedna je korisnica postavila razvedenim ženama sljedeće pitanje:
"Razvedene žene s Reddita, koji vas je trenutak s budućim bivšim mužem natjerao na razmišljanje "Da, definitivno tražim od ovog čovjeka razvod"?

via GIPHY

 

1. Otplaćivala je njegove dugove, a onda ju je i prevario

“Bili smo u velikim dugovima, užasno... i sve što nije bila hipoteka bile su njegove kreditne kartice koje kad bi ih otplatili, on bi opet maksimizirao minus i kupovao stvari koje je samo on želio. Radila sam jako naporan posao kako bi mogli sve financijski podnijeti, ali ono što sam stvarno željela bilo je dati otkaz i imati djecu. 

“A onda jednog dana, nedugo nakon što smo po tko zna koji put otplatili kreditne kartice... došao je kući i pričao o tome kako je prošetao lokalnom auto prodavaonicom gledajući blještave nove automobile. Automobil smo već imali, a on je imao i službeni auto. I tada sam znala. Kupit će neki sportski auto u sljedećih nekoliko mjeseci, jednostavno sam znala, bila sam s njim godinama, znala sam kako funkcionira. Znala sam da se ne želim ostatak života boriti protiv njegove prirode da dobijem mrvice za sebe i buduću djecu.

U tom trenutku samo su me osjećaj obaveze i dugotrajne naklonosti držali u braku. Bila sam nesretna žena, koja još uvijek ne želi odustati od svoje obveze. Onda me je prevario. To je bilo to - slobodna sam."

Možda vas zanima "Dosta mi je da ja plaćam sve, a muž ništa - pa sam ispraznila zajednički bankovni račun!" Rubrika Life&style Life&style

2. Još jedna prevara

“Saznala sam da je imao aferu. Uopće se nije ispričao za to i činilo se da nema kajanja ili empatije zbog toga koliko me duboko povrijedio.”

3. Prestali su biti intimni

“Izgubio je zanimanje za bilo što seksualno, fizičku naklonost, ljubljenje, komplimentiranje ili me ne bi nekoliko dana čak ni primijetio. Odbio je da zatražimo pomoć. Bio je sretan što živi kao moj cimer. Željela sam više.”

“Također sam s vremenom shvatila da želim opciju da možda imam djecu. Njegov odgovor uvijek je bio negativan. Nisam htjela "slučajno" ostati trudna i djetetu priskrbiti oca koji ga nikada nije želio."

Možda vas zanima Muž misli da zaslužuje slobodan dan od djece jer zarađuje više novaca od supruge - koja ionako sve radi Rubrika Life&style Life&style

4. Prestali su uživati u zajedničkom društvu

U ovom trenutku smo već bili na kraju, ali ono što se najviše ističe je naše posljednje putovanje. Mislim da smo se tijekom cijelog putovanja vidjeli tek nekoliko sati. Nekad smo željeli svaki trenutak koji smo mogli provesti zajedno i uvijek smo se dobro zabavljali. Ali tada, čak i kada smo bili na lijepom putovanju, nismo htjeli imati ništa jedno s drugim.”

5. Zlostvljanje djece je prelilo čašu

"Čula sam svoju kćer kako plače gore na katu i otišla do nje. Kad sam je pitala zašto plače, rekla je da ju je otac vukao za kosu i nazvao je derištem. Imala je 6 godina. Kad sam ga pitala za to, rekao je da ga je isprovocirala. Rekla sam mu da ode i više se nisam pokolebala. U dva mjeseca koja su prethodila tome, nagomilao je dugove, a ja sam otkrila dvije afere. Međutim, tek sa saznanjem da je zlostavljao našu djecu je za mene taj brak napokon završio."

Više od 200 žena podijelilo je svoja iskustva, a najčešći razlozi za prekid su nevjera, financije i nedostatak intimnosti. Unatoč tome što se nevjera često navodila kao razlog za razvod braka, većina žena je aferu bračnog druga opisala tek kao "kap koja je prelila čašu", a kojoj su prethodili brojni drugi i veći problemi. Nevjera je, čini se, tek posljedica, rijetko kada uzrok raspada jednog odnosa. 

Slično pokazuje i istraživanje servisa za upoznavanje NextLove, namijenjen razvedenim i samohranim roditeljima, koji je anketirao putem svojih stranica 43 tisuće žena o razlozima zbog kojih su svojim partnerima rekle zbogom. Ni ovdje bračna nevjera nije na prvom mjestu razloga za razvod, već različiti životni ciljevi partnera, dok kao treći najčešći razlog za razvod korisnice ovog servisa navode neprestane svađe s partnerom. 

 

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Ni one nisu svetice.