Life&style

Muž misli da zaslužuje slobodan dan od djece jer zarađuje više novaca od supruge - koja ionako sve radi

  • Mogu li roditelji dobiti slobodan dan od svoje djece? 
  • Možda bi to i zvučalo kao sasvim uobičajena želja, ali jedan je tata otišao i malo dalje i zahtijevao slobodan dan samo zato što - zarađuje više od svoje supruge
  • Žena se požalila na jednoj online stranici i otkrila da želi i drugo dijete s njim - no evo što su joj poručili...

Jedna se mama požalila nakon što je njezin suprug počeo zahtijevati slobodan dan od obiteljskog života! No to nije sve, jer unatoč tome što oboje rade puno radno vrijeme, odlučio je da on to zaslužuje je - zarađuje više!

Iako je biti roditelj divan posao, ujedno je i zahtjevan, i nikad nema slobodnog dana, bez obzira rade li roditelji ili ne. Osim onih koji bi svoje dužnosti barem ponekad rado izbjegli pa traže "slobodan dan" kroz "baka servis" i slične "organizacije". I sve je to uobičajeno, no formulacija ovog tate ipak je neobična pa ne čudi da je njegovu suprugu ostavila u šoku.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Čovjek koji zagovara prilično tradicionalne vrijednosti koje podrazumijevaju da bi muškarci trebali biti opskrbitelji, a žene se baviti djecom, rekao je da bi trebao dobiti slobodan dan, budući da zarađuje više novaca pa time i više financijski pridonosi obitelji. "Nisam mama koja ostaje kod kuće i nikad to ne bih mogla biti, skidam kapu tim divnim ženama - ali ja ne mogu to i ne možemo si to priuštiti", napisala je isfrustrirana mama na jednoj online stranici.

Nakon što joj je muž tvrdio da kućanski poslovi ne vrijede, supruga je odlučila više ne čistiti za njim i štrajkati dva tjedna Možda vas zanima Nakon što joj je muž tvrdio da kućanski poslovi ne vrijede, supruga je odlučila štrajkati dva tjedna Rubrika Life&style Life&style

"Moj suprug smatra da zato što on plaća hipoteku, račune i većinu hrane ima pravo na manje brige o djetetu i na to da bi trebao dobiti slobodne dane. Sve to dok ja odvodim našeg sina na igranje ili se samo držim što dalje od kuće kako bi on mogao raditi svoje stvari", otkrila je.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock "Financijski sudjelujem u životu našeg sina, plaćam sve njegove aktivnosti i vrtić. Sva moja plaća odlazi na njega, ali je moj suprug taj koji kaže da treba više vremena za sebe jer on plaća više", požalila se mama. A kad god zatraži supruga da pazi na njihovo dijete kako bi mogla napraviti nešto za sebe, poput odlaska na frizuru ili druženja s prijateljicom, on se žali i smatra to nepraktičnim.

"Voljela bih još jedno dijete, ali on to sad odbija jer zna da će biti "zaglavljen" s još više brige o djetetu dok ja brinem o novorođenčetu" nastavila je opisivati. Ona radi četiri dana u tjednu i cijelo je ostalo vrijeme s njihovim sinom. "Ili radim ili brinem o njemu. Nemam vremena za sebe. S mojim je suprugom pola dana u tjednu na čemu sam zahvalna jer sam svjesna da mnogi tate niti to ne rade, i uglavnom je s nama tijekom vikenda", priznala je.

Možda vas zanima Tata je odbio čuvati vlastito dijete dok je mama na putu - evo što su mu svi poručili Rubrika Life&style Life&style

Na online stranicu se javila kako bi upitala jesu li njezini osjećaji opravdani jer misli da se njezin suprug prema njoj nepravedno ponaša samo zato što se takav život očekuje od mama. "Tvoj sin ima budalu za oca. Naravno da to što se prema tebi ponaša kao prema osoblju i pokušava se izvući od obaveza prema vlastitom djetetu nije prihvatljivo", poručili su joj. 

"Ništa neće promijeniti njegov način gledanja na svijet i to da misli da ti zaslužuješ manje od njega jer si žena. Sve dok se sam ne odluči promijeniti. A to bi zahtijevalo ili duboke refleksije ili savjetovanje. Ne možeš ga natjerati da te vidi kao jednaku sebi, a to što ćeš mu zamjerati samo će te pojesti. I nemoj imati drugo dijete s njim", zaključila je jedna od korisnica.

Photo: Shutterstock

Komentari 0