Life&style

"Dosta mi je da ja plaćam sve, a muž ništa - pa sam ispraznila zajednički bankovni račun!"

  • Žena se požalila kako suprug njoj ostavlja da plati sve veće izdatke u kućanstvu i da nikada ne stavlja novac na zajednički račun
  • Ljuta je jer on plaća samo što on potroši, a njoj ostaje kupnja namirnica i ostali izdaci za kućanstvo
  • Nakon što su se posvađali oko novca, ispraznila je zajednički štedni račun 

Novac može biti jedna od najvećih točaka rasprave za parove, a podjela tko što plaća i kako se dijele račune za kućanstv može uzrokovati dosta glavobolje. Ova žena osjeća da njezin muž ne pridonosi dovoljno kućanstvu jer uvijek njoj ostavlja da podmiri račune za sve što ne spada pod njegova plaćanja izravnim terećenjem.

Objavljujući anonimno na Mumsnetu, žena je objasnila da njezin suprug plaća hipoteku i nekoliko malih računa, dok ona plaća ostatak računa, kao i kupovinu hrane i svega što je potrebno njihovom jednogodišnjem sinu.

Možda vas zanima "Muž me godinama financijski zlostavljao. Novac sam dobivala na kapaljku, nisam smjela kupiti ni žvake" Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock Žena je ispraznila zajednički štedni račun

Također je izjavila da imaju zajednički štedni račun, ali tvrdi da njezin suprug nikada ne uplaćuje novac na njega - iako joj kaže da uzme s računa ako treba novac od njega. U svom postu je započela: "Večeras sam se posvađala sa suprugom zbog novca. Imamo odvojene račune i zajednički štedni račun. Mislim da ne pridonosi dovoljno kućanstvu, a on misli da to čini. Samo ja uvijek uplaćujem na zajednički štedni račun. Doslovno, mislim da je on na njega dosad uplatio oko 30 funti (oko 270 kuna), tijekom cijelog braka."

"Kad god mu kažem da trebamo platiti to i to stvar i traži ga novac za određenu stvar, on odgovori da na štednom računu ima dovoljno novca, umjesto da uplati na taj račun. Što me ljuti jer samo ja uplaćujem na račun i novac na njemu vidim isključivo kao svoj. Ja sam jedina koja uplaćuje na njega i zbog toga osjećam da uvijek plaćam sve sama", objašnjava.

Koliko nam je novca zapravo potrebno da bismo bili sasvim sretni u životu?

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Žena je ispraznila zajednički štedni račun

Žena je zato odlučila potpuno isprazniti zajednički štedni račun i prebaciti novac na svoj štedni račun. "Dakle, večeras sam ispraznila zajednički račun. Sve sam stavila na račun samo na svoje ime i kad mi on sljedeći put kaže da iskoroistim novac s svoje štednje reći ću da više ništa nije ostalo. Štedjeli smo za neke stvari, ali dosadilo mi je."

Možda vas zanima Muž misli da zaslužuje slobodan dan od djece jer zarađuje više novaca od supruge - koja ionako sve radi Rubrika Life&style Life&style

U svojim naknadnim objavama, rekla je da je ljuta na muža jer se čini da on ne razumije koliko ona troši u usporedbi s njim. Napisala je: "Ono što me izluđuje je to što ne mogu samo reći 'Oprosti, nemam više novca'. Jer ja sam ta koja obavlja svu kupovinu. Treba mlijeka? To je moja kartica koja plaća za njega. Treba li još kruha? Opet plaćam od svog novca. Da nemam novca u banci, mi ga za te stvari ne bi imali, a on samo plaća svoja direktna zaduženja i to je to, misli da ne treba ništa drugo."

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Bračne vode