Life&style

Psiholozi otkrivaju kada je najbolje vrijeme za svadbena zvona. Jesu li to rane 20-te ili 30-te godine?

  • Brak je velik korak u životu svake osobe, a u cijelu su se priču odlučili uključiti i psiholozi izračunom idealnih godina za stupanje u brak
  • Izgovorimo li "sudbonosno da" u pravom trenutku, to znatno smanjuje šanse za razvod i povećava izglede za sretniji brak
  • No, svatko radi po svom vlastitom osjećaju zar ne?

Možda se viđate nekoliko tjedana, mjeseci ili čak nekoliko godina, ali odluka o pravom vremenu za vjenčanje može postati izazov. Zapravo ne postoji idealno vrijeme da izgovorite sudbonosno DA jedno drugome, ali svako životno razdoblje može donijeti prednosti i nedostatke, ovisno o tvojim ciljevima, željama, iskustvu i životnom partneru. Evo što psiholozi imaju za reći o idealnom vremenu za sklapanje braka.

Tvoj partner će raditi baš ovih 6 stvari u vezi ukoliko se želi vjenčati s tobom

Možda vas zanima 8 znakova da si spremna za udaju: mozak ti se do kraja razvio, raspravili ste "veliku trojku": seks, novac i vjeru... Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ako se vjenčate u 20-ima, znači da odrastate zajedno i postajete jači

Čekanje da netko od vas (ili oboje) završi fakultet i započne karijeru vjerojatno znači niz godina odvojenih života. No, zajednički prolazak kroz promjene u karijeri, obiteljske probleme i druge probleme pružit će vam priliku da naučite više stvari jedno o drugome. Kasnije će to možda postati uspomena koju ćete rado čuvati u sjećanju. Postoji jedan izvještaj koji kaže da i žene i muškarci, kada su u srednjim dvadesetima, imaju dobre šanse za uspješan brak s puno sreće i strasti. Imaju veće šanse za životni i ljubavni procvat u usporedbi s onima koji čekaju da se vjenčaju u tridesetima.

Brak u dvadesetima mogao bi pomoći da izgradite više zajedničkog bogatstva

Odgađanje braka da bi ganjala karijeru i počela zarađivati ​​dobar novac moglo bi te zapravo spriječiti da zaradiš još više. To je zato što parovi koji se vjenčaju u dvadesetima mogu steći zajedno više novca. I troškovi i prihodi dijele se, što će rezultirati ravnotežom. To može pomoći da brže postigneš svoje financijske i stambene ciljeve.

U 20-ima imaš vremena za još djece

Ne samo da ćeš imati vremena za više od jednog djeteta, već ćeš imati više energije da im pomogneš da rastu i uživaju u zajedničkim trenutcima. Uz to, imat ćeš više vremena da uživaš kao baka. Plus vrhunac godina plodnosti za žene je između kasnih tinejdžerskih godina i kasnih 20-ih godina. Nakon 30. godine života, sposobnost začeća počet će postepeno i još se brže smanjivati ​​nakon što napuniš 35 godina.

U kasnim 20-ima si više svjesna sebe kao osobe

Obiteljski i bračni terapeut kaže da s 28 godina imamo sklonost snažnoj samosvijesti, kao i povjerenju u svoj izbor pronalaska partnera. To bi moglo značiti i da smo imali dovoljno vremena za završetak škole, započinjanje karijere i dovoljno vremena za istraživanje i učenje iz prethodnih pogrešaka u prošlim vezama.

Možda vas zanima 5 horoskopskih znakova koji će vrlo vjerojatno imati jako sretan brak Rubrika Love&Sex Love&Sex

U 30-ima imaš bolji osjećaj identiteta - znaš tko si

Obično naučimo više o sebi kad smo u dvadesetima i to je vrijeme kada rastemo kao osobe, ali čekanje da se vjenčaš do 30-ih možda bi bilo bolje jer bi se potpuno formirala kao osoba. Zapravo se sve više ljudi odlučuje iskusiti život prije braka, umjesto istražiti život sa svojim partnerom. Dakle, ako je tvoj cilj usredotočen na obrazovanje, karijeru i zaradu više novca prije nego što stupiš u brak, tada su 30-e najbolje vrijeme da se skrasiš s partnerom. To je najbolja odluka i zato što učenje i rad troše puno energije i vremena, a partneru možda nećeš moći posvetiti potrebnu pažnju, a isto vrijedi i u njegovom slučaju.

 | Autor: shutterstock shutterstock

A evo i nedostataka:

U dvadesetima možeš negirati partnerove mane

Možda nećeš moći vidjeti znakove koji zapravo pokazuju da nisi posve kompatibilna sa svojim partnerom. To je uglavnom zato što si više usredotočena na dobro i možda ne možeš vidjeti loše stvari. Tvoja bi se perspektiva mogla zamagliti pa nećeš moći poduzeti značajne korake da bi to promijenila i ostvarila zdravu vezu.

Tvoj mozak možda nije razvijen u ranim 20-ima

Ako gledamo s neurološkog stajališta, onda je bolje da se vjenčaš nakon što ti se mozak u potpunosti razvije, što znači nakon napunjenih 25 godina. Dakle, čak i ako si u vezi koja je započela u srednjoj školi ili u ranim 20-ima, možda ćeš htjeti pričekati i vidjeti kako se možeš nositi s vezom na daljinu, zapošljavanjem ili fakultetom.

Stupanje u brak prije 30. godine može rezultirati razvodom

60% brakova koji obično započnu između 20. i 25. godine života može završiti razvodom. To se uglavnom događa zbog nedostatka predanosti, nejednakosti u vezama kao i nerealnih očekivanja i previše svađe.

Strast možda neće potrajati dugo kad se vjenčaš u 20-ima

Strast koju su mnogi parovi imali jedno prema drugome ranije u životu, mogla bi početi nestajati u kasnim 20-ima ili 30-ima. To znači da održavanje zabave u spavaćoj sobi može postati izazov. Još teži problem može nastati kada samo jedan od vas izgubi interes jer to može loše utjecati na drugog.

Ima li ljubavi nakon braka i djece, kad shvatiš da za život nisu dovoljni strast i opčinjenost?

Ako duže živiš kao samac, bit će kasnije teže živjeti s nekim 

Kao samci, skloni smo uživati ​​u slobodi eksperimentiranja i iskušavanja mnogih različitih veza prije nego što se posvetimo samo jednoj osobi i potom vjenčamo. To znači da smo imali puno više vremena za razvijanje vlastitih prioriteta i preferencija. U početku se kombiniranje zajedničkih ciljeva i ideja može činiti prilično lako. Međutim, za osobu koja je veći dio života proživjela sama, stvari bi mogle brzo postati stvarnije i ozbiljnije. To je zato što mora napraviti mjesta i za prioritete partnera, pa čak i kompromitirati vlastite, što može ugroziti budućnost braka.

U 30-ima možda neće biti tako ugodno dijeliti svoje financije

Kad si slobodna, misliš samo na sebe, svoje potrebe i svoj raspored. Pažljivo organiziraš svoje vrijeme i unaprijed planiraš planove. Isto vrijedi i za uštedu novca. Dok se u vezama mnogi parovi bore oko štednje novca, kao i oko toga što, kada i gdje potrošiti.

Photo: shutterstock

Komentari 0