- Janja Benić sve je oduševila svojim krafnama, a sada zahvaljujući novoj street food oazi u njima možemo uživati kad god poželimo
- Simpatična ekipa koja stoji iza Proofa 33 prve je goste u Ilici 33 dočekala prije malo više od mjesec dana, a bogata ponuda nikoga nije ostavila ravnodušnim
- Osim već spomenutih krafni, nude i prefine i posebne pizze, sendviče, babke, tartove te ukusne slane i slatke galette, a otprije par dana i najsavršeniju jesensku poslasticu - cimet rolice s cream cheese frostingom
Koliko god mi voljeli kakvom slasticom zasladiti dan, naša ljubav prema krafnama posebna je priča, a koliko je ova tradicionalno fašnička slastica omiljena, najbolje pokazuje to kojom brzinom nestaju čim se nađu na meniju naših najdražih slastičarnica. Ne bi bio nimalo lak ni zahvalan zadatak izdvojiti koje su najbolje, no one Janje Benić, naše poznate food blogerice Janjolinke, zasigurno bi se našle u samom vrhu.
Upravo se u njezinim krafnama krije razlog zašto su Zagrepčani s oduševljenjem dočekali otvaranje nove street food oaze - Proofa 33, iliti mlađeg brata poznatog Brooma 44 sa zagrebačkog Dolca. Baš tamo je Janja ekskluzivno pripremala svoje sourdough krafne, a svi koji su se radovali najavljivanom novom mjestu gdje ćemo u njima moći uživati kad god poželimo, to su napokon i dočekali kada je prije malo više od mjesec dana simpatična ekipa dočekala prve goste u Ilici 33.
Krafne su, dakako, samo maleni dio ponude pa nas tako osim njih tamo čekaju i Janjine babke, tartovi i ukusni slani i slatki galette sa sourdough starterom i sastojcima koji će se mijenjati ovisno o godišnjem dobu i dostupnosti svježih sezonskih namirnica, a Kristina Halužan potpisuje prefine pizze među kojima se ističe hrskava scrocchiarella odnosno pizza od posebnog tijesta - pinse romane zbog kojeg je ovo tehnički više focaccia nego pizza. Od klasičnijih pizza nude se Margherita, pizza s mesom, ona s ribom te veganska pizza, a posebno je zanimljiva ponuda sendviča koji su sve samo ne obični jer se poslužuju u focaccii s fermentiranim krumpirom te također postoje u mesnoj, ribljoj i veganskoj varijanti.
Budući da su jesen i općenito hladniji dani nezamislivi bez toplih začina, razveselio nas je novitet u ponudi - Janjine cimet rolice, za koje uopće ne sumnjamo da će biti jednako popularne kao i njezine krafne. Kako je ona sama podijelila na svom Instagramu, mekane, sočne, slatke i malo kiselkaste rolice uz dodatak cream cheese frostinga dostupne su u limitiranim količinama, a najbolje vrijeme da ih dođemo kušati je, kaže, ujutro kada su super svježe.
Iako je Proof 33 inicijalno bio zamišljen kao mjesto gdje se poslužuju zalogaji za van, u njima možemo uživati i na malenoj terasi uz svježe cijeđeni sok, pivo ili pjenušac, a otvoreni su svakim danom osim nedjelje i blagdana od 8 ujutro do 16 sati.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.