- Zagreb je postao bogatiji za jednu novu i veoma šarmantnu oazu u kojoj se u predivnom i ugodnom ambijentu služi najbolje od bogate talijanske gastronomske povijesti
- Restoran Tomassino osmislio je Jeffrey Vella, chef rovinjskog restorana Cap Aurea, a najfiniji zalogaji nastaju pod redateljskom palicom chefa Ivice Štrumla
- Unatoč predivno uređenom interijeru i tome što je smješten u hotelu s pet zvjezdica, restoran je mnoge ugodno iznenadio pristupačnim cijenama
Najfiniji steakovi, sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, kandiranim koricama agruma, čokoladnim komadićima i pistacijom, salata od hobotnice, bruschetti s dattarino rajčicama, arancini punjeni raguom od janjetine, razne pizze i paste te vinska karta s preko 50 različitih vrsta vina iz našeg, ali i stranog podneblja samo su maleni dio bogate ponude nove gastro oaze koja je nedavno osvanula u samom srcu metropole.
Smješten u zagrebačkom hotelu Sheraton, restoran Tomassino osvježio je zagrebačku gastro scenu autentičnim talijanskim specijalitetima koji nastaju pod redateljskom palicom chefa Ivice Štrumla, ali i shopom s delikatesama kroz koji se ulazi u sam restoran.
S pogledom koji kroz veliku staklenu stijenu puca na ulicu, interijer je ovo prepun svjetla, uređen veoma elegantno, s mnogim klasičnim detaljima odjevenima u moderno ruho, kao što su separei obučeni u crveni baršun ili nešto suvremenije stolice u zemljanim, crvenim i modrim nijansama.
Kako je Jeffrey Vella, chef rovinjskog restorana Cap Aurea i gastronomski direktor Maistra grupe, novu priču osmislio inspiriran upravo Italijom, jarke nijanse kojima je prostor akcentiran, kao i stabla maslina i limuna što u prostoru rastu u velikim ukrasnim teglama, odlično su se uklopila, a iako je u pitanju jedan od najljepše uređenih restorana, k tome smješten u hotelu s pet zvjezdica, mnoge je ugodno iznenadio pristupačnim cijenama.
Dodamo li tome i to da je autentična talijanska kuhinja oplemenjena proizvodima s hrvatskim potpisom te da se sve što se može pripremati uistinu i priprema od lokalnih namirnica, iskreno vjerujemo da bi Tomassino u mjesecima koji su pred nama lako mogao postati omiljeno mjesto. Za bruncheve, ručkove i večere, i sve one trenutke kada se zaželimo okusa Italije.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.