- Svaki naš kraj poseban je na svoj način i svaki je jednako atraktivan te itekako vrijedan istraživanja, a ideju za divan izlet pronašli smo u Zagorju, nadomak Zagreba
- Vuglec Breg predivna je priča koja traje već puna dva desetljeća, nudeći užitak za sva osjetila
- 13 vrsta vina, kuhinja koja je dobila priznanje Michelin BiB Gourmand i Gault Millau, najslađe hiže i pogled od milijun dolara samo su neki od razloga zašto se posjetitelji ovdje rado vraćaju
U kojem god dijelu Lijepe naše živjeli, imamo tu sreću da nam se, kad god poželjeli pobjeći u prirodu, mir i tišinu, daleko od gradske vreve, nudi mnoštvo opcija. Svaki naš kraj poseban je na svoj način, i svaki je jednako atraktivan te itekako vrijedan istraživanja, bilo da je riječ o slavonskoj ravnici, šumama Gorskog kotara ili brežuljcima Hrvatskog zagorja. A upravo u Hrvatskom zagorju pronašli smo ideju za divan izlet nadomak Zagreba!
Stvoren sa željom da se očuva lokalna tradicija u svakom mogućem obliku - od kuhinje i arhitekture do vinogradarstva, prije puna se dva desetljeća rodio Vuglec Breg, obiteljsko imanje koje rado posjećuju mnogi, a posebice oni koji žive u Zagrebu ili njegovoj okolici. Smješten je u selu Škaričevo, od Krapine udaljenom tek 7 km, a ime duguje negdašnjem zaselku Vugleci koji se ovdje nalazio.
Sve je te 2003. godine krenulo s vinogradarstvom, dvije godine kasnije otvoren je restoran koji radi i danas, a onda su kasnije stigle hiže i kleti u kojima je moguće odsjesti. Svaki kutak ovog imanja koje se prostire na 12 hektara oduševljava mnogobrojne posjetitelje, a nerijetko im je, uz ukusne zalogaje, omiljeni dio livada s ligeštulima s koje puca predivan pogled na brege. Jer kada se ovdje sjedne i opusti, zaboravljanje na brige dolazi samo od sebe.
Imanjem redovito lebdi miris domaćeg kruha koji se peče u sjenici 'Pri baki Rozi' s roštiljem i krušnom peći, miješajući se s mirisima najukusnijih autohtonih zalogaja koji dolaze iz samog restorana. Domaća pašteta od guščje jetre, beefsteak carpaccio, plate sa suhim šunkama, kobasicama, šekom i sirevima, razne juhe, štrukli, žablji krakovi, puževi te specijaliteti poput patke ili purice s mlincima ili janjetine i teleće koljenice samo su maleni dio bogate gastro ponude koja je četiri godine zaredom, od 2018. do 2021., dobila priznanje Michelin BiB Gourmand i Gault Millau.
A jednako kao što oduševljava tradicionalna zagorska kuhinja koja se ovdje služi, oduševljavaju i vina koja proizvode. Na imanju se uzgajaju brojne autohtone sorte vinove loze, njihovi vinogradi su priznati kao jedni od najboljih u regiji, a posjetitelji imaju priliku degustirati 8 crnih i bijelih vina te 3 pjenušava, ali i doznati više o procesu njihove proizvodnje.
Svi oni koji u ljepotama ove prekrasne tradicionalne oaze žele uživati duže od tek jednog dana imaju priliku odsjesti u jednoj od 6 hiža i kleti, okolnu prirodu istraživati u dugim šetnjama ili kroz vožnju biciklom, uživati uz bazen, ali se isto tako i opustiti u wellness centru i prepustiti se masažama i tretmanima koji vraćaju energiju i okrepljuju duh. A za što god se odlučili, jedno je sigurno - ovo je mjesto na kojem se uživa u uistinu nezaboravnim trenucima i na koje ćemo se poželjeti vratiti prvom prilikom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.