Life&style

Kad meteorolozi najavljuju 37°C, ovo je dobro mjesto za obiteljski izlet i hlađenje, a nadomak Zagreba je

  • Bilo da se odlučiš za vikend putovanje ili za jednodnevni izlet, Podčetrtek je pun doživljaja
  • Tamo ćeš pronaći doista sve za dušu i tijelo, bez obzira ideš li solo, s dragim ili cijela obitelj 
  • Evo kojih pet atrakcija obavezno moraš posjetiti. Ovih dana s naglaskom na bazene, naravno

Teško se oprostiti od ljeta, jer znamo da ćemo bezbrižne trenutke uskoro zamijeniti mnogobrojnim obvezama. Treba se prilagoditi i, dakako, prikupiti energiju za ono to slijedi. Stoga je najbolje iskoristiti svoje slobodno vrijeme za još malo doživljaja.

Podčetrtek je mjesto u Sloveniji, neposredno uz granicu s Hrvatskom, udaljeno tek nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba. Malo, ali moćno i prepuno mogućnosti! Ovdje možeš provesti predivan obiteljski vikend ili otići na super jednodnevni izlet. Evo ideja što raditi i što svakako posjetiti…

Adrenalinski dan u Aqualuni

King Cobra, Kamikaze, Black cannon, Blue tornado… ako voliš adrenalin, onda ćeš u Termalnom parku Aqualuna doista zadovoljiti svoje strasti. Zamislite da se 80 metara spuštaš brzinom od nekih 55 km na sat – King Cobra tu je za najhrabrije i s pravom je zovu kraljicom adrenalina. Još brže klizit ćeš na Kamikazi, gdje se gotovo vertikalno spuštaš; nezaboravno iskustvo je i dok se spuštaš kroz potpuni mrak i završavaš skokom u bazen… A ako ti je ovo, ipak, malo previše, ne brini, jer u Aqualuni
atrakcije su prilagođene i sasvim maloj djeci. Dječji tobogani sigurni su i zabavni, a kad ogladniš, tu je i nekoliko restorana, kao i jedan od najboljih sladoleda u regiji.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Slatki raj

Najslađe mjesto u Podčetrteku svakako je Čokoladarnica Olimja, gdje posjetitelji mogu uživati u ručno rađenim čokoladama i pralinama, koje se i danas izrađuju po obiteljskoj recepturi, isto kao i prije više od 100 godina, kad je ova slatka obiteljska priča započela u Beču. Samo nekoliko koraka od samostana Olimje i stigla si u pravi slatki raj!

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Možda vas zanima Da Barbie ide na odmor, sigurno bi se oduševila ružičastim jezerom u našem susjedstvu Rubrika Life&style Life&style

Jelenov greben

Impresivno je samo po sebi vidjeti krdo od 100 jelena i muflona koji slobodno šeću, a još kad im priđeš bliže i nahraniš ih kukuruzom, iskustvo je koje jednostavno oduševljava i ostaje zauvijek u sjećanju. Jelenov greben svakako se isplati obići, a još jedna prednost je i to što se na imanju nalazi i trgovina u kojoj možete kupiti (i degustirati!) domaće proizvode. Ako se odlučiš na ručak, specijalitet kuće su jela od divljači i gljiva.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kao u najljepšim bajkama

Zemlja bajki i mašte – zvuči genijalno, a tako i jest! Ako tvoja djeca vole bajke svakako ih odvedite do ove lokacije, koja se nalazi u šumi, nekih kilometar od samostana Olimje. Imat će osjećaj kao da su glavni glumci u priči o Ivici i Marici ili u Crvenkapici, jer tu su drvene kućice, zipka, kolovrat…, prizori kako se živjelo nekada. O tome svjedoči i muzej naziva „Kako su živjeli djed i baka“, a zanimljivo je vidjeti i zbirku suvenira iz cijelog svijeta, poput kamenčića s Niagarinih slapova ili s Kineskog zida.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kako napuniti baterije?

Wellness Orhidelia u Termama Olimia proglašen je najboljim wellnessom u regiji, što znači da ćeš ovdje najbolje napuniti baterije. Impresivni ljubičasti interijer, mnoštvo stress free zona, brojne tematske saune, bazeni… u Termama Olimia jednostavno je sve podređeno uživanju. Nakon obilaska ovog predivnog krajolika i istraživanja mogućnosti koje nudi, nema ništa ljepše nego opustiti se u jednom od hotela ili glamping šatora te se prepustiti mnogobrojnim doživljajima ove oaze hedonizma.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Park šuma Golubinjak Možda vas zanima Park šuma Golubinjak najpopularnije je izletište u Gorskom kotaru, a u njoj se krije i Šumska kraljica Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    doc malo se osvjeziti