- Sve popularniji zagrebački kvart Vrbani koncem prošle godine je postao bogatiji za predivno uređen wine bar s impresivnom enološkom i gastro ponudom
- Naš poznati sommelier Mladen Livaja gostima je odlučio ponuditi okuse Španjolske, Francuske, Italije te dakako Hrvatske, a svakog se tjedna na meniju nađe nešto novo za okusiti
- Ususret prvim danima jeseni, oduševila nas je novost da odsad nude i kolače koji izgledaju i zvuče jednostavno božanstveno
Zagrebački kvart Vrbani sve se češće spominje u kontekstu onog koji je sve poželjniji za život i baš po mjeri mladih i urbanih obitelji, a dio zasluga za to svakako ide i svim onim poduzetnicima koji su upravo u njemu odlučili otvoriti vrata svojih kafića, restorana i zanimljivih trgovina. Jedno takvo mjesto je i Wine & Friends vinoteka u kojoj se može pronaći neka od najboljih svjetskih vina, a koja je krajem prošle godine proširila svoju priču otvorivši bar u kojem se, uz vina, može uživati i u pomno osmišljenim zalogajima.
Iza cijelog koncepta ovog it mjesta stoji naš poznati sommelier Mladen Livaja koji je ponudu osmislio inspiriran zemljama koje voli pa je tako gostima odlučio ponuditi okuse Španjolske, Francuske, Italije te dakako Hrvatske, a svakog se tjedna na meniju nađe nešto novo za okusiti.
Uz veliki broj pažljivo odabranih vina, pršuta, sireva i mesnih narezaka te ukusne doručke koji se svakodnevno služe od 8 sati ujutro, novost u ponudi su i Lu-Ma kolači koji će bez imalo dvojbe oduševiti sve zaljubljenike u slatko. Trenutačno ih se nudi pet, zvuče i izgledaju božanstveno (i sigurni smo da im je i okus isti takav), a u ovim se slatkim zalogajima može uživati uz čašu vina, ali ih se i kupiti za van.
Lješnjak Napoleon kolač je na podlozi od prhkog tijesta, s kremom od bijele čokolade s lješnjakom i glazurom od lješnjaka; Perla bella je savršen spoj bijele čokolade s kokosom, insertom od maline koji leži na laganoj kremi od Baileysa te prhkog tijesta; Čokoladni batler sastavljen je od čokoladnog biskvita, kreme od tamne i mliječne čokolade te punjen bademom i amaretom; Pino je čokoladni biskvit s kremom od kikirikija, punjen karamelom i čokoladnom glazurom, a Lemon tart ima bretone podlogu od prhkog tijesta punjenu kremom od limuna i bademom. Nas su uspjeli uvjeriti da ih moramo isprobati prvom prilikom!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.