Life&style

N'oublie patisserie otvorio je sezonu jesenskih slastica. Pistacio tartlette je božanstven!

  • Sa sve kraćim i hladnijim danima, naše nepce sve više traži tople i bogate okuse, a najukusniji način za uživanje u njima su delicije pripravljene od jesenskih plodova
  • Osim kestena i bundeva koje su visoko na listi onih najomiljenijih, ne smijemo zaboraviti ni pistacije čija su svježina i okus na vrhuncu upravo u jesenskim danima
  • Jedna od naših najdražih slastičarnica - N'oublie patisserie, već je osmislila novu slasticu koja izgleda i zvuči božanstveno

Kako nam se jesen približava, tako naše nepce počinje tražiti toplije i bogatije okuse koji odražavaju duh godišnjeg doba pred nama. Jedan od najukusnijih načina za uživanje u jeseni je kroz gastronomsku čaroliju sa sezonskim plodovima u glavnoj ulozi, a za razliku od kestena i bundeva koje nam prve padnu na pamet, ne smijemo smetnuti s uma da su jesenski mjeseci oni u kojima su i  pistacije najukusnije. 

 | Autor: N'oublie patisserie N'oublie patisserie

Iako smo navikli jesti ih kroz cijelu godinu, pistacije se obično beru u kasno ljeto ili ranu jesen, a što znači da su najbolje tijekom jesenskih mjeseci kada su njihova svježina i okus na vrhuncu. Imajući ovo na umu, sigurni smo da je samo pitanje kada će naše slastičarnice predstaviti nove slastice s ovim prefinim orašastim plodovima, a N'oublie patisserie, koja nas je svojim slastičarskim kreacijama oduševljavala tijekom protekle dvije godine, već je otvorila sezonu. 

Možda vas zanima Cacao je riječka slastičarnica u kojoj se može probati prefini sladoled u croissantu, baš kao na Siciiji Rubrika Life&style Life&style

Artisan slastičarnica koja je tradiciju dugu 28 godina pod (n)ovim imenom predstavila prije nešto više od dvije godine ponudivši narudžbu prefinih slastica uz dostavu na kućnu adresu, u ožujku je otvorila vrata predivno uređenog prostora u Ulici Brune Bušića 16 u novozagrebačkom Središću, omogućivši sladokuscima da u finim kombinacijama okusa uživaju i u ugodnom ambijentu koji, osim imenom, i estetikom podsjeća na šarmantne pariške slastičarnice. 

Od tart mix boxeva koji se mijenjaju s godišnjim dobima, torti koje redovito imaju u ponudi do pinci i blagdanskih kolačića, još nas niti jedan desert s ove adrese nije ostavio ravnodušnima, a vjerujemo da to neće biti slučaj ni s njihovom najnovijom jesenskom poslasticom - Pistacio tartletteom.

Ovaj mini tart s kremom i punjenjem od pistacija, bijelom čokoladom te posipom od pistacija i lješnjaka zvuči nam apsolutno božanstveno i moramo priznati da jedva čekamo kušati ga. Iskustvo nas je poučilo da u njihovoj režiji kombinacija hrskave baze i mekanog srca stvara teksturalnu harmoniju koja čini svaki zalogaj iznenađujuće uzbudljivim, a sjeckane pistacije i lješnjaci na vrhu  pružaju hrskavost i dodatni sloj okusa koji je, vjerujemo, jednostavno neodoljiv. Bilo da je kakva posebna prigoda ili samo želimo razmaziti svoje nepce, ovaj tart će nas očarati rapsodijom okusa, ali i ljepotom.

Možda vas zanima Glavna tema na našem rajskom otoku ovog je ljeta 'Viški cvit', slastičarnica kakvu su Višani priželjkivali desetljećima Rubrika Life&style Life&style
Photo: N'oublie patisserie
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    izvrsno