- Torterie Macaron je već dugo omiljena destinacija za ljubitelje slatkog i to na brojnim lokacijama
- Jedna od njih je doživjela 'upgrade' pa je tako slastičarnica u Point shopping centru postala prva premium Torterie Macaron lokacija
- Novi dizajn interijera dio je konceptualne promjene u čijem su fokusu mono kolači koje bismo se usudili nazvati i gourmet umjetničkim djelima
- Pročitaj više: Le Kolač Roberta Hromalića stiže u Park kneževa. Zavirili smo u prekrasni prostor i ponudu delicija
Ljubitelji slastica, imamo uzbudljive vijesti: Torterie Macaron slastičarnica u Point shopping centru preuređena je te je postala prva premium Torterie Macaron lokacija. Tamna paleta boja u dizajnu interijera slastičarnice na trenutak će te odvesti u šarmantne francuske patisserie, a cijeli prostor zaokružen je modernim linijama i teksturama.
Međutim, ono što će osobito oduševiti goste jest nova ponuda savršenih slastica. Naime, novi premium koncept nudi devet jedinstvenih kreacija vrhunskih slastičara među kojima se posebno ističe mladi pastry chef Juraj Klepić, a u razvoju krema sudjelovao je i talijanski slastičarski virtuoz Alessandro Rossetti.
Svaki mono kolač rađen je ručno od pomno biranih sastojaka, poput francuske Valrhona čokolade te zanatski rađenih voćnih pirea, a osvojit će ljubitelje slastica vizualno, bogatstvom arome i punoćom okusa.
Kolači će se raditi sezonski kako bi zadržali punoću okusa svježih namirnica. Ako ti više odgovaraju lakše varijante kolača, idealan odabir su marigold, osvježavajuća kombinacija manga i marakuje na podlozi od pečenih badema i kokosa, obogaćena kremom od bijele Valrhona čokolade i mascarponea, ametist, mousse od grčkog jogurta i bijele Valrhona čokolade, prhkog tijesta i borovnica te blossom, tart od prhkog tijesta s Inspiration Valrhona jagoda čokoladom i svježim jagodama.
Za ljubitelje zlatne sredine tu je verde, kolač koji savršeno sljubljuje Namelaka kremu od pistacije i bijele Valrhona čokolade s cvijetom soli i komadićima pistacija, zatim reina, kombinacija karamele i maline na podlozi od badema uz dodatak Inspiration Valrhona malina čokolade te blanche, vanilija tart od prhkog tijesta s engleskom mascarpone kremom.
Ljubitelji čokoladnih okusa svakako bi trebali kušati chococube, mousse od tamne čokolade upotpunjen hrskavom čokoladom, ganacheom od čokolade i kaka te čokoladnim crumbleom, hazel, mousse od Azeila Valrhona čokolade upotpunjen lješnjacima i mliječnom čokoladom te amareno, sotirane višnje s vanilijom obogaćene engleskom kremom i tamnom Valrhona čokoladom.
Point Zagreb prva je u nizu premium lokacija na kojoj možeš kušati nove slastice, a uskoro će se ponuda proširiti na sve, već dobro poznate, Torterie slastičarnice.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.