Life&style

Prirodno sredstvo za čišćenje od 2 sastojka učinit će da tvoja kada zablista kao nikad

  • Stati pod tuš i osjetiti sloj prljavštine ispod nožnih prstiju zadnje je što netko želi kad se želi oprati
  • Zato ti preporučujemo da napraviš jeftin, potpuno prirodan piling za kadu 
  • „Recept“ ima tek dva sastojka…

Ako tražiš neko sredstvo da ti kada zablista na prirodan način, bez upotrebe nekih kemikalija, nema potrebe tražiti savršeno sredstvo za čišćenje po policama supermarketa. Umjesto toga prošeći do dijela gdje stoji voće i kupi malo grejpa. Jednostavna metoda uključuje rezanje grejpa na pola, posipanje žlicom ili dvije krupne soli i upotrebu kao sredstvo za čišćenje, odnosno ribanje kade. 

Prije pripremanja slanog grejpa stavi grejp u mikrovalnu na 10 sekundi i kotrljaj voće na svom kuhinjskom pultu. Ova metoda dobra je i za dobivanje više soka iz grejpa za borbu protiv prljavštine. Zatim prereži i zajedno sa solju odnesi u kupaonicu. Kako sol ne bi prebrzo nestala na voću, dodaj je netom prije čišćenja. 

Možda vas zanima Ako planiraš preurediti kupaonicu, evo koji je bio uvjerljivo najpopularniji stil ove godine Rubrika Life&style Life&style

Pusti vodu da teče u kadi nekoliko sekundi kako bi se površina navlažila. Nakon što se potpuno ocijedi, stavi malo soli u kadu - tek toliko da je lagano premažeš - prije nego što na jednu od polovica grejpa dodaš dosta soli i počneš ribati. 

Odmah ćeš vidjeti kako prljavština reagira na kiselinu iz citrusa i nježni abraziv od soli! Također će se razviti fina mirisna aroma voća, a ne one od kemikalije koje bockaju nos. Ovo sredstvo djeluje i na metalnu slavinu. Osim toga, brzo se čisti. Cijeli postupak, od pripreme do blistave kade, traje samo oko 20 minuta! 

Isprobaj sama, sigurno ćeš biti zadovoljna blistavim, slatko mirisnim rezultatima!

Možda vas zanima Slavica iz Zagreba pokazala nam je kako je od neugledne kupaonice napravila malenu oazu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0