Life&style

Loša vijest: ovih 5 stvari u svom domu zaista trebaš svaki dan oprati

  • ​Čišćenje, pogotovo svakodnevno, baš ponekad dosadi
  • No, neke stvari u tvom domu, ma kakava to gnjavaža zna biti, treba prati svaki dan
  • I da, tu spadaju i pločice u tušu, nakon svakog tuširanja

Znamo da ti ne treba još posla, ali želimo samo pomoći da spriječiš umjesto da liječiš, da ti se ne nakupi previše toga što ćeš kasnije ribati u znoju lica svog. Želimo da i tvoj dom odiše svježinom i čistoćom jer se tako u njemu osjećaš kao kraljica.

1. Kuhinjske krpe

Mnoga istraživanja pokazala su da kuhinjske krpe, čak i kad ne izgledaju očito prljave, vjerojatno skrivaju najviše štetnih mikroorganizama od svega ostalog u kući. To isto odnosi se i na rukavice s kojima pereš lice ili tijelo u kupaonici. Krpe i mali ručnici koriste se nekoliko puta na dan, pogotovo u velikoj obitelji. Mijenjaj ih redovito, svaka dva ili tri dana, a ako vas je u kući puno, onda i svaki dan.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Ako si se pitala... Zbog ove 3 stvari je u tvojoj spavaćoj sobi uvijek prašnjavo Rubrika Life&style Life&style

2. Pločice u tušu

Da ti se na pločicama i na vratima tuša ne bi skupljao kamenac, a onda na njemu i one mrlje od plijesni, najbolje je te dijelove kupaonice preletjeti s čistačem prozora nakon svakog tuširanja. 


3. Kuhinjske radne plohe

Sjeti se samo što sve tu odlažeš, a poslije na njima režeš namirnice. Prebriši ih vlažnom magičnom krpom svaki dan, a  posebno prljave dijelove nemoj brisati istom krpom, već ih prije toga obriši vlažnom kuhinjskom maramicom koju ćeš baciti.

4. Sudoper

Ne, sudoper ti se nije sam od sebe oprao dok si prala suđe. Dapače, nakon toga u njemu se skupilo masnoća i otpadaka koji postaju rasadnik bakterija ako ih ne eliminiraš. Svakih nekoliko dana ili po potrebi, bilo bi dobro da sudoper opereš i s varikinom ili nekim sličnim jakim sredstvom, no ne zaboravi staviti rukavice za suđe.


5. Ne ostavljaj mrvice ili ostatke hrane na podu

Dok si kuhala, vjerojatno si kao i mi slučajno ispustila komadić hrane ili neke mrvice na pod. Moraš to pokupiti odmah da ti se ne bi naselili nepozvani gosti poput žohara, mrava i sličnih insekata.  

Možda vas zanima Brzi savjeti za čišćenje i pospremanje stana za sve one kojima je to mrska zadaća Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0