Life&style

Pravo je vrijeme za suhe smokve – one su slatki izvor zdravlja u zimskim mjesecima

  • Bogati okus suhih smokava mnogima je omiljen među suhim voćem
  • Osim slatkog okusa, suhe smokve prepune su zdravstvenih benefita
  • Saznaj sve blagodati koje ti suhe smokve mogu donijeti!

Sušeno voće jedna je od najzdravijih alternativa grickalicama, ali i odličan izbor kad u zimskim mjesecima nema mnogo svježeg, sezonskog voća. Uz suho voće dobit ćeš sve potrebne hranjive tvari, vitamine i toplinu tijekom zimskog perioda. Suho voće brz je i ukusan način da vratiš energiju tijekom užurbanog dana. 

Sušene smokve zasigurno su među omiljenim suhim voćem. Odličan su izvor vlakana i pune su vitamina i minerala. U nastavku ti donosimo još odličnih prednosti koje dolaze sa suhim smokvama.

Suhe smokve | Autor: Freepik/azerbaijan_stockers Freepik/azerbaijan_stockers

Suhe smokve dobivaju se od svježih smokava procesom dehidracije ili sušenjem na suncu kako bi se izgubio višak vode. Ono što ostaje je fina, vlaknima i hranjivim tvarima bogata užina.

Slatke poput meda i jedinstvene teksture, suhe smokve jako su ukusan i zdravi izbor, a sadrže i manje vode od svježih smokava, što znači da imaju veću koncentraciju kalorija, šećera i hranjivih tvari. 

Ovo sočno sušeno voće nahranit će tvoje tijelo iznutra. Bogato je vitaminima i mineralima te stoga može spriječiti nedostatak hranjivih tvari, ojačati tvoje kosti i olakšati gubitak kilograma.

Možda vas zanima Znaš li što se događa kad pojedeš bananu sa smeđim točkicama? Rubrika Life&style Life&style

Prepune su antioksidansa koji usporavaju starenje, a mogu djelovati i na smanjenje stresa. Probava je još jedan dio funkcioniranja tvojeg organizma koji konzumacija suhih smokava može popraviti.

Naime, suhe smokve izrazito su bogate vlaknima te zbog toga imaju mogućnost reguliranja tvoje probave. Također mogu pomoći i kod zaštite protiv srčanih bolesti i dijabetesa.

Suhe smokve | Autor: Pixabay/ulleo Pixabay/ulleo

Suhe smokve odlično će djelovati na mladolik izgled tvoje kože, prekrasnu kosu i poboljšanu probavu. Ovo zdravo sušeno voće sadrži i mnogo više dijetalnih vlakana od većine drugog voća.

Zdravim unosom suhih smokava možeš poboljšati i razine brojnih minerala u tvojem tijelu od kalija, željeza, magnezija i kalcija.

Uz sve ove dobrobiti, tko bi ovoj slatkoj poslastici mogao odoljeti?

Što se događa kad svaki dan jedeš jedno te isto Možda vas zanima Evo što se događa u tvom tijelu kada svaki dan jedeš jednu te istu hranu Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Freepik/azerbaijan_stockers

Komentari 0