Life&style

Pogledaj što tvoj zvjezdani znak iz horoskopa drevnih Maja otkriva o tebi

  • Maje su drevni narod u Srednjoj Americi koji ne samo da imaju svoj kalendar, nego i svoju astrologiju
  • Maje su još i prije Grka zapažali razlike između nebeskih i zemaljskih događanja
  • Lako ćeš otkriti koji si znak prema majanskom horoskopu – i pogledaj što govori o tebi

Maje su bile jedno od najdominantnijih autohtonih društava na području Meksika i Srednje Amerike prije španjolskog osvajanja u 16. stoljeću. Maje su bile na vrhuncu svoje moći i utjecaja oko šestog stoljeća, a bili su sjajni u poljoprivredi, keramici, pisanju hijeroglifa i matematici. Napravili su i vlastiti precizan kalendar, a ostavili su zapanjujuće veliki broj umjetničkih djela te impresivnu arhitekturu. Imali su i svoju astrologiju – pogledaj koji je tvoj znak prema majanskom kalendaru…

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Chiccan – zmija (1. siječnja do 21. siječnja)

Vrlo si ekstrovertirana i rado si u centru pažnje, a ponekad si i prava „kraljica drame“. Jako zračiš i djeluješ na druge (što je dobro), ali ponekad su tvoja strast i temperament jednostavno previše za ljude oko tebe – naime, to može ubrzo djelovati zastrašujuće. Nikada nemoj izgubiti te svoje karakteristike, ali ih pokušaj obuzdati u određenim situacijama. 

Možda vas zanima Ova tri horoskopska znaka doživjet će najveće promjene u kolovozu. Jesi li ti među njima? Rubrika Life&style Life&style

Ix – jaguar (22. siječnja do 10. veljače)

Tvoj razum je tvoje oružje – svejedno radi li se o privatnom životu ili poslu. Međutim, ponekad nije loše poslušati svoje srce. Dakle, ponekad pokušaj isključiti glavu te pusti srcu neka te vodi. Nemoj biti previše racionalna, osobito ne u ljubavi! 

Cauac – oluja (11. veljače do 2. ožujka)

S tobom je uvijek i posvuda zabavno! Ljudi oko tebe osjećaju se nevjerojatno dobro dok su s tobom te svakoga zaraziš dobrom voljom. Odrastanje? Najradije ne bi nikada odrasla! Rado stječeš nova iskustva i često jednostavno živiš iz dana u dan. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Kan – gušter (3. ožujka do 22. ožujka)

Bez obitelji i prijatelja ništa ti ne ide kako treba. Jako si društvena osoba i voljene osobe su ti na prvom mjestu. kad drugi imaju probleme, ti si im prva pomoć – puna si razumijevanja i suosjećanja. Oprez: nemoj zaboraviti na sebe te uvijek daj sebi i svojim potrebama dovoljno vremena! 

Manik – jelen (23. ožujka do 11. travnja)

Puna si samopouzdanja! I na privatnom planu i na poslu – uvijek si probitačna i uspješna. Ti si prava superžena! Ambiciozna si, ali ponekad možeš biti i malo egoistična. Pazi da pronađeš pravi omjer. 

Imix – krokodil (12. travnja do 1. svibnja) 

Tvoja kreativnost nema granica. U svim područjima života si nevjerojatno domišljata te uvijek imaš nove ideje. Ponekad ti nije lako strukturirano i disciplinirano pratiti plan jer te druge stvari odvraćaju od cilja. Jednostavno napravi do kraja to što naumiš! 

Malue – voda (2. svibnja do 21. svibnja)

Svoje osjećaje imaš stalno na jeziku, a drugi te zbog toga smatraju simpatičnom. Osim toga, jako si otvorena i komunikativna – time ostavljaš snažan dojam na druge! Kad ti prijateljica povjeri neki svoj problem, znaš biti vrlo direktna. To nije baš svakome drago – ali nemoj izgubiti tu karakteristiku! 

Lamat – zvijezda (22. svibnja do 10. lipnja)

Možda bi bilo pretjerano reći da ti uvijek uspijeva postići sve što si zamisliš. Ali, iskreno, imaš nevjerojatnu „sudbinu“ koja ti pomaže da ti se svi projekti isplate. Harmonija ti je jako važna jednako kao i pravi nastup. Ponekad bježiš od konflikata. Oprez: to može negativno djelovati na tvoj privatni i poslovni svijet. 

Akbal – noć (11. lipnja do 30 lipnja)

Ti si apsolutna sanjarica! Može se dogoditi da danas sanjaš o nomadskom životu, a već sutra želiš biti menadžerica. To budi nesigurnost – pokušaj pratiti svoje ciljeve i držati ih se. Nemoj nikada sumnjati u sebe! Tvoji prijatelji cijene kod tebe tvoj diplomatski način rješavanja konflikata. 

Cimi – smrt (1. srpnja do 20 srpnja)

Stalno se penješ na poslovnoj ljestvici. Zašto? Tvoja disciplina i talent za organizaciju su fenomenalni. Osim sebe, motiviraš i druge i to radiš jako dobro. Premda „smrt“ ne zvuči baš veselo, bez brige – prema drevnim izvorima, to je često jedan od najsretnijih zvjezdanih znakova. 

Cib – lešinar (21. srpnja do 25. srpnja)

Tvoj karakter ocrtavaju izjednačenost i unutarnja snaga. Doduše, ponekad si zatvorena i introvertirana ako ti ne ide nešto dobro, ali to ne pokazuješ. Nauči vjerovati svojim prijateljima. Zato dobri prijatelji i postoje – da s njima dijeliš sreću, ali i brige.

Chuen – majmun (26. srpnja do 14. kolovoza)

Jako voliš biti u središnju pažnje. S tobom nikada nije dosadno. Odmah zaraziš ljude oko sebe svojim životnim veseljem i dobrom voljom. Ponekad tvoja želja za pažnjom može biti naporna ljudima oko tebe. 

Ben – kukuruz (15. kolovoza do 3. rujna) 

Uglavnom dobiješ ono što želiš – jer sa svojim autoritativnim zračenjem imaš „ono nešto“ što ti pomaže da se probijaš. Za tebe su idealne vodeće funkcije. Uvijek daješ sve od sebe i ne bojiš se zadataka. Samo i dalje tako! 

Možda vas zanima OK, ovo je 5 najgladnijih horoskopskih znakova. Jesi li među njima? Rubrika Life&style Life&style

Eb – ulica (4. rujna do 23. rujna)

Tebi je izuzetno važno da je i drugim ljudima dobro. Tvoja velika snaga su spremnost na pomoć te predanost. Ne očekuješ nagradu za svoj trud, a nećeš se ni hvaliti time. Međutim, nemoj zaboraviti na sebe – i ti imaš ciljeve koje trebaš pratiti. 

Men – orao (24. rujna do 13 listopada)

Ljubaznost i dobro ponašanje su ti jako važni. Tvoj životni cilj je postići veliki uspjeh u životu. U većini slučajeva i postižeš svoje ciljeve. Ponekad te tvoj perfekcionizam i zahtjevi prema sebi samoj dovedu do iscrpljenosti – više pazi na sebe! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mayastyle #mayanzodiac

A post shared by Mrplu (@mrplurec) on

Oc – pas (14. listopada do 2. studenoga)

Jako si osjećajna i topla osoba i zbog toga si omiljena kod kolega i prijatelja. Rado radiš u timu i uživaš u maksimalno u životu. Ponekad pretjeruješ s uživanjem – ali nitko se ne može dugo ljutiti na tebe. 

Caban – zemlja (3. studenoga do 22. studenoga)

Ti si racionalan tip osobe. Uvijek sve odvagneš te nikada ne brzaš s odlukama – i to te čini uspješnom. Međutim, privatno možeš djelovati hladno – jer previše razmišljaš i rijetko popuštaš. 

Možda vas zanima Imaš "x" na dlanu? Imamo dobre vijesti za tebe, pogledaj što ti se sprema... Rubrika Life&style Life&style

Ik – vjetar (23. studenoga do 31. prosinca)

Uvijek si pozitivna – što inspirira ljude oko tebe. Osim što si sama hrabra, ohrabruješ svoje prijatelje i obitelj. Tvoj optimizam te sa smiješkom na licu vodi kroz život – i to je dobro! Nemoj totalno zaboraviti na rutinu – ona je jako važna za tebe. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0