Life&style

Znaš li što si po indijskom horoskopu? Isplati se provjeriti

I u indijskoj, odnosno vedskoj astrologiji, postoje 12 zvjezdanih znakova. I oni se određuju po datumu rođenja, ali ne poklapaju s našim Ovnom, Biko, Blizancima...

Ali, suprotno od zapadnjačke astrologije u kojoj se sve orijentira na 12 znakova tropskog životinjskog kruga, postoji indijska astrologija koja se bazira na sazviježđima. Dakle, indijski znakovi vezani su uz sazviježđa te se mijenjanju u skladu s njima. To znači da se mijenjaju i nanovo računaju svakih 10 godina – stoga mnogi zvjezdoznanci tvrde kako je indijski horoskop jedan od najtočnijih. Kojem znaku ti pripadaš prema indijskoj astrologiji? 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Mesha (14. 4. – 14. 5.)

Osobe rođene u znaku meshe su ambiciozne, samouvjerene i odlučne. Za njih nema prepreka koje ne mogu svladati. Pri tome im pomaže njihova kreativna duša i talent za organizaciju. Ali, ako im nešto stane na put, brzo će se razbjesniti, postat će nestrpljivi i čangrizavi – zbog čega mogu drugima djelovati arogantno. 

Vrishaba (15. 5. – 14. 6.) 

Osobe rođene u ovom znaku iskrene su, nježne i pouzdane. Vrlo su stabilne i sigurne, promišljaju o svemu te se nerado upuštaju u rizik. U prijateljstvu ili vezi su vjerne – tko ima vrishabu pored sebe, može biti sretan. 

Mithuna (15. 6. – 16. 7.) 

Unutarnji nemir tjera osobe rođene u ovom znaku da stalno doživljavaju nešto novo. Njihov društveni, komunikativni i pustolovni karakter vrlo je probitačan i zanimljiv drugima. Mithune su često vješte govornice i djeluju u kreativnim područjima. Međutim, njihov nemir im otežava koncentraciju na nešto važno, kao i na donošenje odluka. Što su starije, postaju nemirnije i izravnije. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Karka (17. 7. – 16. 8.)

Osobe rođene u ovom znaku spadaju među najosjećajnije prema indijskom horoskopu. Brižne su, pune ljubavi i spremne pomoći. Zbog svojih snažnih emocija često djeluju nesigurno, a u nepoznatom društvu mogu djelovati rezervirano i introvertirano. 

Simha (17. 8. – 16. 9.) 

Priznanje i pohvala su za ovaj znak od velike važnosti. Uživaju u centru pažnje te nadasve vole komplimente. Ali, kad ih se bolje upozna, otkriju se ljudi koji vole pomoći te imaju veliko srce i dušu. 

Kanya (17.9. – 17.10.)

Planiranje ja za tebe pola života. Sa svojim savjesnim, urednim i opreznim načinom ponašanja sloviš kao najveći perfekcionist među svim indijskim horoskopskim znakovima. Uvijek se ubrajaš među najbolje u svom poslu. U privatnom životu voliš mir i samoću, ali uvijek si spremna stati u obitelj ili prijatelje. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Thula (18. 10. – 16. 11.) 

Ti si šarmantna, blagorječiva i uravnotežena osoba. Voliš estetiku i ljepotu te stalno želiš biti okružena lijepim ljudima. Problem ti je biti sama. Izbjegavaš konflikte i radije ćeš popustiti i napraviti kompromis – što ti je mana. 

Vrischika (17. 11. - 15. 12.)

Osobe rođene u ovom znaku uzimaju život u svoje ruke te se bore za svoje ciljeve. Poznate su po inteligenciji i mudrosti. Duboko u sebi su vrlo osjećajne i lako ih je povrijediti – žele si partnera koji će ih štititi te kojem mogu vjerovati. Ako im se dogodi nepravda, cijeli život će je pamtiti. 

Možda vas zanima Znaš li za egipatski horoskop i njegova božanstva – i što tvoj znak otkriva o tebi? Rubrika Life&style Life&style

Dhanur (16. 12. – 14. 1.) 

Uživaš u životu punim plućima. Sa svojim optimističnim, idealističkim i ambicioznim načinom razmišljanja zaraziš sve oko sebe. Teško ti je prepoznati granice, zbog čega ponekad znaš pogrešno procijeniti situaciju. 

Makara (15. 1. – 12. 2.)

Osobe rođene u ovom znaku često su radoholičari. Žele uspjeti te koriste svu svoju energiju na ostvarenje ciljeva. Zbog toga često njihov privatni život pati, jer se previše žrtvuju za svoje poslovne ciljeve. Čak i kad su im obitelj i prijatelji jako važni, teško mogu izraziti te usmjeriti prema njima sve svoje osjećaje. 

Kumdha (13. 2.- 14. 3.)

Osobe rođene u znaku kumdhe imaju konkretnu predstavu kako im treba izgledati život. Ali, fleksibilnost im nije jača strana. Stalno trebaju nove zadaće jer im stare brzo postanu dosadne. Osim toga, vole svoju slobodu i nerado se vežu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Meena (15. 3. – 13. 4.)

Osobe rođene u ovom znaku su sanjari koji čeznu za pravom, iskrenom ljubavi. Njihova osobnost je gotovo predobra za ovaj svijet – oni i od drugih očekuju da su puni ljubavi, mira i razumijevanja. Ako njihovo okruženje nije takvo, onda pokušavaju djelovati hladno i mirno. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0