Life&style
Pečeni jogurt s bobicama

Pečeni jogurt? Možda zvuči čudno, ali to je savršen desert za kasno ljeto - i jede se bez grižnje savjesti

  • Kada stignu posljednji topli dani u godini, moramo se potruditi da još malo uživamo u bobičastom voću, prije nego što mu sezona završi
  • A što može biti bolje od ovih slatkih bobica voća nego lagani, osvježavajući desert? 
  • Imamo savršen, jednostavan, a prefini recept: bobičasto voće susreće pečeni jogurt 

Hmmm, pečeni jogurt? Da, dobro si pročitala, lagani mliječni proizvod ovdje se peče – i pretvara u gurmanski desert bogat proteinima koji pomalo podsjeća na cheesecake. Ovaj pečeni jogurt savršena je kremasto-voćna mješavina bogata proteinima, pa se može „grickati bez grižnje savjesti“ - pravi „comfort food“ koje iznenađuje i oduševljava. Sa samo nekoliko sastojaka, a bez brašna, možeš stvoriti ljetni međuobrok ili lagani doručak koji ne samo da ima dobar okus, nego je zdrav i ne deblja. 

Pečeni jogurt sa bobičastim voćem - recept

Sastojci:

  • 500 g grčkog jogurta
  • 6 jaja
  • 85 g meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice jestivog škroba
  • 150 g bobičastog voća (svježeg ili zamrznutog)
  • malo maslaca ili ulja za podmazivanje posude
Funkcionalni kokteli Možda vas zanima Funkcionalni kokteli zdravije su verzije od klasičnih. Imamo 3 recepta (a džin, votka i tekila i dalje su uključeni) Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 175°C i namaži četvrtasti kalup za pečenje (otprilike 23 × 23 cm) s malo maslaca ili ulja.

2. Pomiješaj grčki jogurt s jajima, medom, vanilijom i škrobom pa miješaj dok ne nastane glatka smjesa.

3. Ulij ovu smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedi.

4. Po potrebi očisti i operi bobičasto voće pa ga pospi po smjesi od jogurta.

5. Stavi kalup u pećnicu i peci 35-40 minuta, dok rubovi ne postanu lagano zlatno smeđi, a vrh se ne stegne. Lagano podrhtavanje u sredini je u redu - smjesa će se nastaviti stezati dok se hladi.

6. Nakon pečenja ostavi da se desert potpuno ohladi, a zatim nareži na devet komada.

7. Pečeni jogurt može jesti samostalno ili poslužiti s dodatnim jogurtom i bobičastim voćem.

Savjet: ovaj desert od pečenog jogurta može se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana.

Možda vas zanima Slane palačinke od tikvica po maminom receptu. Savršeno su i brzo ljetno jelo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    neobicno