- Palačinke od tikvica ukusan su način da uživaš u savršenom ljetnom povrću, tikvicama!
- Naribane tikvice pomiješaju se s parmezanom, brašnom i začinima, a zatim se prže u savršeno ukusne zalogaje
- Ovo je jelo jednostavno, zdravo, ukusno i brzo se spravlja
Sezona tikvica je u punom jeku i u mnogim se kuhinjama spravljaju razna jela od ovog omiljenog ljetnog povrća: pite, umaci, složenci itd. A ove palačinke ili popečci od tikvica bit će pravi hit na svakom stolu. Posluži ove vegetarijanske palačinke s malo kiselog vrhnja ili umaka od rajčica za savršeno zdravo predjelo ili prilog, a možeš ih jesti i glavno jelo!
Palačinke od tikvica - recept
Sastojci:
• 240 g naribanih tikvica
• 2 jaja, lagano razmućena
• 2 žlice nasjeckanog mladog luka
• 60 g višenamjenskog brašna
• 25 g naribanog parmezana
• 1/2 žličice praška za pecivo
• 1/2 žličice soli
• 1 prstohvat sušenog origana
• 1/4 šalice biljnog ulja ili po potrebi
• kiselo vrhnje za posluživanje (po želji)
Priprema:
1. Pripremi sastojke.
2. Naribane tikvice posuši papirnatim ručnicima kako bi uklonila vlagu.
3. U velikoj zdjeli pomiješaj tikvice, jaja i mladi luk. U zasebnoj zdjeli pomiješaj brašno, parmezan, prašak za pecivo, sol i origano pa umiješaj u smjesu od tikvica dok se smjesa ne navlaži.
4. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Žlicom stavljaj zaobljene komadiće smjese od tikvica u vruće ulje pa prži u tavi dok ne porumene, 2 do 3 minute sa svake strane.
5. Ocijedi palačinke od tikvica na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom. Posluži ih dok su tople.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.