- Kladimo se da nikada prije nisi jela ovako mekan i pahuljasti kolač
- Ovaj originalno japanski deser pahuljast je poput šećerne vune, nevjerojatno je ukusan, a priprema se lako
- Teško je povjerovati da se za spravljanje pamuk kolača koriste samo tri sastojka
Ova lagana, pahuljasta torta s bijelom čokoladom praktički se topi u ustima, a potrebna su ti samo tri sastojka. Osim krem sira i bijele čokolade potrebna su još samo jaja. Tučena bjelanca daju mu meku i pahuljastu strukturu – baš poput šećerne vune!
Recept za najpahuljastiju tortu na svijetu
Potrebna su samo ova tri sastojka:
• 450 g bijele čokolade
• 450 g krem sira (punomasnog)
• 11 jaja
Priprema
1. Otopi bijelu čokoladu u posudi iznad vruće vode te odvoji bjelanca od žumanaca. Izmiksaj žumanca sa sirom dok ne nastane glatka smjesa pa dodaj otopljenoj čokoladi. Sve sjedini u homogenu masu. Potom istuci čvrsti snijeg od bjelanaca i pažljivo ga umiješaj u smjesu.
2. U lim za pečenje ulij vruću vodom i stavi u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva. Postavi žičanu rešetku preko toga. Namašćeni kalup promjera 26 mm obložen papirom za pečenje na dnu napuni tijestom i stavi ga na rešetku.
3. Prvo peci kolač 15 minuta na 170 stupnjeva. Nakon 15 minuta smanji temperaturu na 150 stupnjeva - ne otvaraj pećnicu! Nakon ukupno 30 minuta pečenja isključi pećnicu, ali je ipak ostavi zatvorenu te ostavi kolač da u njoj odstoji još 15 minuta.
4. Zatim izvadi kolač iz pećnice, ostavi da se ohladi i pospi šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.