- Sa sezonom roštilja ne žudimo samo za mesnim delicijama s roštilja, maštovitim salatama i prilozima te ledeno hladnim pićem, nego i za osvježavajućim, domaćim desertom
- S obzirom na temperature, poželjno je da je on lagan, a svejedno bi trebao i oduševiti ih okusom
- Ova je kremasta Yogurette torta (poznata i kao ružičasta torta) idealan ljetni desert, a najbolje od svega: za pripremu nije potrebno pečenje!
Brojni su razlozi zašto je ova ukusna torta s mješavinom jogurta, svježih jagoda i hrskave čokolade doista neodoljiva. Ne samo da je superlijepa na izgled i sugerira da je za nju potrebno puno više posla nego što je zapravo istina, nego se može i dekorirati po vlastitoj želji. Što kažeš na srce od jagoda za godišnjicu, broj kao rođendansku verziju ili svoje inicijale? Volimo Yogurette tortu jer je tako jednostavna za pripremu i ne moramo trpjeti vrućinu pećnice u toplim danima. Jednostavno je savršeno ljetno osvježenje, koje možeš pripremiti dan prije nego što dođu gosti.
Yogurette torta s jagodama - recept
Sasojci za Yogurette tortu s jagodama
Za biskvit:
• 100 g piškota
• 60 g maslaca
Za kremu:
• 250 g svježih jagoda
• 500 g grčkog jogurta
• 8 listića želatine
• 50 g šećera
• 200 g vrhnja za šlag
Za preljev
• 5 Yogurette čokoladica
• 100 g vrhnja za šlag
• svježe jagode
Priprema Yogurette torte s jagodama
1. Prvo pripremi biskvit od piškota: obloži kalup za pečenje (promjera 18 cm) papirom za pečenje. Sitno izmrvi piškote u zdjelu te rastopi maslac u tavi. Sve pomiješaj i rukama čvrsto mijesi dok se smjesa ne sjedini. Prebaci u kalup i ravnomjerno rasporedi po dnu te lagano pritisni.
2. Sada je vrijeme za sloj kreme: namoči želatinu u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju. U međuvremenu izgnječi svježe jagode i pomiješaj ih u posudi s jogurtom i šećerom. Sada od te smjese odvoji 6 žlica i zagrij s prethodno ocijeđenom želatinom dok se ne otopi. Umiješaj preostalu smjesu jogurta. Neka se hladi barem 15 minuta u hladnjaku.
3. Istuci vrhnje u čvrst šlag te umiješaj u ohlađenu smjesu od jogurta. Sve rasporedi po biskvitu od piškota te stavi na najmanje 4 sata u hladnjak (najbolje bi bilo preko noći).
4. Prije posluživanja kolača pažljivo olabavi te otkloni kalup za pečenje. Stuci vrhnje u šlag te premaži odozgo tortu po želji. Potom Yogurette čokoladice nareži na manje komade te ukrasi tortu. Na kraju ukrasi još i svježim jagodama.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.