Life&style

U osvježavajućim tiramisu kuglicama možemo uživati bez grižnje savjesti jer imaju samo 44 kalorije. Evo recepta!

  • Zahvaljujući  svojoj bogatoj i kremastoj teksturi te savršeno uravnoteženim okusima, tiramisu je postao jedna od omiljenih slastica diljem svijeta
  • Kao i kod svake druge slastice, postoje brojne verzije koje se u manjoj ili većoj mjeri razlikuju od originalnog recepta, a nama je pažnju privukao recept za jednu zdraviju - niskokalorične tiramisu kuglice
  • Za njihovu nam pripremu nije potreban ni mikser ni pećnica, gotove su u svega nekoliko minuta, a imaju samo 44 kalorije

Tiramisu je jedan od onih deserata koji malo koga ostavlja ravnodušnim i u kojega se zaljubljuje već na prvi zalogaj. Zahvaljujući  svojoj bogatoj i kremastoj teksturi te savršeno uravnoteženim okusima, postao je jedna od omiljenih slastica diljem svijeta. 

Iako neki povijesni zapisi daju naslutiti da je tiramisu u rodnoj mu Italiji postojao još u 17. stoljeću, vjeruje se da je u onom obliku u kakvom ga poznajemo danas nastao tek u drugoj polovici 20. stoljeća, točnije tijekom 60-ih godina u regiji Veneto, a navodno su ga  osmislili pastry chef Roberto Linguanotto iz restorana 'Le Beccherie' u gradu Treviso te Alba di Pillo, supruga vlasnika restorana.

 | Autor: Instagram @zsuzsi_kusnyer Instagram @zsuzsi_kusnyer Foto: Instagram @zsuzsi_kusnyer

Piškote, espresso kava, mascarpone sir, jaja, šećer te kakao u prahu ključni su sastojci prema originalnom receptu, no kao i kod svake druge slastice, postoje brojne slične verzije i varijacije na temu, a nama je pažnju privukao recept za jednu zdraviju - niskokalorične tiramisu kuglice.

Možda vas zanima Zašto bi se odrekla slatkog?! Ova 3 recepta užitak su za tvoje nepce, ali i figuru Rubrika Life&style Life&style

Budući da svaka kuglica ima samo 44 kalorije, pri čemu ova slastica nije ništa manje osvježavajuća od originalnog kolača, učinila nam se kao savršen desert za vruće ljetne mjesece, a super jednostavna priprema samo im je dodatno dala na privlačnosti. Recept je osmislila Maja Kružević, poznata influencerica i savjetnica za prehranu iz Srbije, a evo i kako napraviti ove prefine osvježavajuće bombice!

Sastojci

  • 250 g malomasnog sira 
  • 50 ml skuhane kave
  • 1 žličica arome vanilije
  • 50 g eritritola ili kokosovog šećera
  • 120 g mljevenih keksa bez šećera 
  • 10 g kakaa

*Navedeni sastojci dostatni su za pripremu 15 kuglica od kojih svaka ima svega 44 kalorije (od toga 5 g ugljikohidrata, 2 g proteina te 1 g masti). 

Priprema

1. Prvo što je potrebno napraviti je skuhati kavu i pustiti je da se prohladi.

2. Za to vrijeme u zdjeli izmiješamo sir, kavu i vaniliju, a zatim u smjesu dodamo i eritrol te mljevene kekse. 

3. Kada se sve dobro sjedini, dobivenu smjesu ubacimo u zamrzivač na 30 minuta, ne duže.

4. Od ohlađene smjese oblikujemo kuglice rukama i posipamo ih kakaom te nakon pripreme držimo u hladnjaku.

Možda vas zanima Osvježavajući Raffaello kolač s jagodama i kokosom? Ne može biti loše! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @dolciitaliani
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super