- Sve je više osoba koje iz prehrane izbacuju ugljikohidrate s ciljem da smršave ili održe željenu težinu
- Ova proteinska pizza sa zdravim tijestom i nadjevom prava je proteinska poslastica – hrskava, slasna, zdrava…
- Spravlja se jednostavno i brzo, a možeš je jesti bez straha da ćeš se udebljati
Tko god želi smršaviti, najčešće kreće s promjenom prehrane, odnosno, kloni se jela koja su bogata ugljikohidratima. Međutim, nije se lako odreći jela koja su bogata ugljikohidratima, a među njima su i omiljene nam pizze. Srećom postoje i proteinske verzije pizze.
Osim što je kod ove pizze nadjev krcat proteinima, ima i fino, zdravo tijesto od integralnog brašna (možeš ga kupiti gotovo, ali i sama zamijesiti kod kuće – donosimo recept na kraju). Tajni sastojak ove pizze pune proteina: Svježi sir, kremasta alternativa mozzarelli.
Sastojci
• tijesto za pizzu od integralne pšenice (neka odstoji na sobnoj temperaturi sat vremena ako je bilo u hladnjaku)
• 100 g svježeg sira
• 2/3 šalice parmezana, nasitno nariban, plus još malo za posipavanje
• 5 g listića bosiljka, nasjeckani, plus još malo za posipavanje
• 1 žličica naribane kore od limuna, plus 1 žlica soka od limuna
• 3 srednje velike rajčice, narezane na kriške
• 120 g cherry rajčice
• 1 žlica maslinova ulja
• 1/2 žličice meda
• sol i papar
• 1 mala ljutika, nasjeckana
• 800 g rikule
Priprema
1. Pripremi i ispeci tijesto za pizzu (ako nemaš gotovo tijesto, pogledaj recept na kraju) pa prebaci na dasku za rezanje.
2. U sjeckalici miješaj svježi sir dok ne postane gladak, a zatim umiješaj parmezan. Prebaci u zdjelu i dodaj bosiljak i koru od limuna. Nanesi smjesu sira na tijesto od pizze i na vrh stavi rajčice.
3. U velikoj zdjeli pomiješaj ulje, sok od limuna, med, 1/4 žličice soli i 1/8 žličice papra pa umiješaj ljutiku. Dodaj rikulu i pomiješaj. Rajčice pospi salatom od rikule i po želji pospi s još parmezana.
Recept za tijesto za pizzu od integralnog pšeničnog brašna
Sastojci
• 240 g bijelog integralnog brašna
• 180 ml tople vode
• 2 žličice meda
• 1 1/2 žličica instant kvasca
• 1 žličica soli
• 2 žlice plus 1/2 žličice maslinova ulja, podijeljeno, plus još za podmazivanje
Priprema
1. U miješalici opremljenoj kukom za tijesto miješaj brašno, vodu, med, kvasac, sol i 2 žlice ulja dok se tijesto ne počne spajati (oko 2 min). Povećaj brzinu na srednju i miješaj dok tijesto ne postane glatko (4 do 5 min).
2. Premjesti tijesto u lagano nauljenu veliku zdjelu i pokapaj ga s 1/2 žličice ulja. Pokrij plastičnom folijom i ostavi da se diže na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči, oko sat vremena, ili ostavi u hladnjaku do 2 dana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.