- Palačinke nisu samo "grijeh" kako mnogi razmišljaju, slastica koju bi bilo bolje izbjeći
- Osobito ako su to zdrave, proteinske palačinke poput ovih, tada su izvrstan i zdrav doručak ili pak dobar proteinski obrok nakon treninga
- Uz sve benefite, još se brzo i spravljaju - tek nekoliko namirnica za tijesto ide nakratko u blender i odmah se možeš baciti na prženje
Domaće proteinske palačinke – tko bi im odolio?! Spravljaju se od superjednostavnih sastojaka, bez dodanog šećera ili zaslađivača, pune su proteina, bez glutena su i TAKO SU DOBRE! Tijesto je lagano pahuljasto i potpuno savršeno za palačinke.
Ove proteinske palačinke izvrstan su doručak, jer dugo će te držati sitom i dati do potrebnu energiju za početak dana. Osim toga, sjajan su obrok nakon treninga. Mislim, budimo iskreni, one su u osnovi samo prazno platno za sve tvoje omiljene (zdrave, malokalorične i malomasne) preljeve i voćne dodatke. Uživaj!
Sastojci
• 1 banana
• 75 g zobenih pahuljica
• 3 jaja
• 2 žlice mlijeka (može kravlje, ali i mlijeko od soje, zobi ili orašastih plodova može poslužiti)
• 1 žlica praška za pecivo
• prstohvat cimeta
• 2 žlice proteina u prahu (sirutke, a može i na biljnoj bazi)
• kokosovo ulje ili ulje bez okusa za prženje
• maslac od kikirikija, javorov sirup i bobičasto voće ili narezana banana za posluživanje
Priprema:
1. Miksaj bananu, zob, jaja, mlijeko, prašak za pecivo, cimet i proteinski prah u blenderu 1-2 minute dok smjesa ne postane glatka. Provjeri je li se zob razgradila, a ako nije, miksaj još minutu.
2. Zagrij malo ulja u tavi. Ulij 2-3 tijesta u obliku kruga, ostavljajući malo prostora između svakog za širenje. Prži 1-2 minute dok se na površini ne počnu pojavljivati mjehurići, a donja strana ne porumeni. Preokreni i prži još minutu dok se ravnomjerno ne isprži. Prebaci u zagrijanu pećnicu i ponovi sve s preostalim tijestom. Posluži (može složene jednu na drugu) s maslacem od kikirikija, javorovim sirupom i voćem.
SAVJET: Ako želiš poslužiti sve odjednom, zagrij pećnicu na najmanji stupanj i stavi palačinke na lim za pečenje kako bi bile tople dok radiš ostale.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.