Life&style

Bez grižnje savjesti: evo kako palačinke mogu biti zdrav doručak s najviše proteina

  • Palačinke nisu samo "grijeh" kako mnogi razmišljaju, slastica koju bi bilo bolje izbjeći 
  • Osobito ako su to zdrave, proteinske palačinke poput ovih, tada su izvrstan i zdrav doručak ili pak dobar proteinski obrok nakon treninga 
  • Uz sve benefite, još se brzo i spravljaju - tek nekoliko namirnica za tijesto ide nakratko u blender i odmah se možeš baciti na prženje

Domaće proteinske palačinke – tko bi im odolio?! Spravljaju se od superjednostavnih sastojaka, bez dodanog šećera ili zaslađivača, pune su proteina, bez glutena su i TAKO SU DOBRE! Tijesto je lagano pahuljasto i potpuno savršeno za palačinke. 

Ove proteinske palačinke izvrstan su doručak, jer dugo će te držati sitom i dati do potrebnu energiju za početak dana. Osim toga, sjajan su obrok nakon treninga. Mislim, budimo iskreni, one su u osnovi samo prazno platno za sve tvoje omiljene (zdrave, malokalorične i malomasne) preljeve i voćne dodatke. Uživaj! 

Možda vas zanima Hokaido bundeva osim što je zdrava, može se koristiti na puno načina. Evo recepta za prefinu savijaču Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

• 1 banana

• 75 g zobenih pahuljica

• 3 jaja

• 2 žlice mlijeka (može kravlje, ali i mlijeko od soje, zobi ili orašastih plodova može poslužiti)

• 1 žlica praška za pecivo

• prstohvat cimeta

• 2 žlice proteina u prahu (sirutke, a može i na biljnoj bazi)

• kokosovo ulje ili ulje bez okusa za prženje

• maslac od kikirikija, javorov sirup i bobičasto voće ili narezana banana za posluživanje

Proteinske palačinke | Autor: Unsplash/Nature Zen Unsplash/Nature Zen Foto: Unsplash / nature Zen

Priprema:

1. Miksaj bananu, zob, jaja, mlijeko, prašak za pecivo, cimet i proteinski prah u blenderu 1-2 minute dok smjesa ne postane glatka. Provjeri je li se zob razgradila, a ako nije, miksaj još minutu.

2. Zagrij malo ulja u tavi. Ulij 2-3 tijesta u obliku kruga, ostavljajući malo prostora između svakog za širenje. Prži 1-2 minute dok se na površini ne počnu pojavljivati mjehurići, a donja strana ne porumeni. Preokreni i prži još minutu dok se ravnomjerno ne isprži. Prebaci u zagrijanu pećnicu i ponovi sve s preostalim tijestom. Posluži (može složene jednu na drugu) s maslacem od kikirikija, javorovim sirupom i voćem.

 | Autor: Unsplash/Olena Bohovyk Unsplash/Olena Bohovyk Foto: Olena Bohovyk

SAVJET: Ako želiš poslužiti sve odjednom, zagrij pećnicu na najmanji stupanj i stavi palačinke na lim za pečenje kako bi bile tople dok radiš ostale.

Možda vas zanima Imamo recept za preukusni smoothie za boostanje sjaja i obnovu kože iznutra Rubrika Beauty Beauty
Photo: Unsplash/Joseph Gonzalez
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    volim palacinke s medom slagom marmeladom