Beauty

Imamo recept za preukusni smoothie za boostanje sjaja i obnovu kože iznutra

Tražiš osvježavajući zeleni smoothie koji će tvojoj skincare rutini pružiti dodatni boost? Mi smo ga pronašle za tebe! Ne samo da je ovaj smoothie jednostavan za napraviti, nego je i zdrav, posebno za one koji žele da im koža zablista. Naime, špinat u ovom smoothieju potiče proizvodnju vitamina C i kolagena, a protuupalna svojstva svježeg đumbira mogu pomoći u smanjenju crvenila i natečenosti. Uz osvježavajuće listove mente i sok od limete, ovom smoothieju će biti teško odoljeti, a tvoja koža će ti biti zahvalna. U nastavku saznaj kako napraviti glow-up smoothie i koje su sve prednosti njegovih sastojaka.

Možda vas zanima 7 navika žena koje uvijek imaju onaj lijepi 'glow' Rubrika Beauty Beauty

Recept za glow-up smoothie

 | Autor: Instagram @coach.gabriella2 Instagram @coach.gabriella2 Foto: Instagram @coach.gabriella2

Ovaj veganski smoothie, bez glutena i mliječnih proizvoda, može biti savršen doručak ili snack tijekom dana. Uz to, prepun je sastojaka koji mogu uljepšati ten, smanjiti upale i hidratizirati kožu. Najbolja stvar je ta da ima okus tropske poslastice!

SASTOJCI: 

  • 1 šalica špinata 
  • 1/2 šalice manga 
  • 1/2 banane 
  • 4-5 listića svježe metvice 
  • cca 2 cm svježeg đumbira, oguljenog i nasjeckanog 
  • 1 šalica kokosove vode 
  • 1 jušna žlica chia sjemenki 
  • sok od jedne limete

Pomiješaj sve sastojke u blenderu i miksaj na najsnažnijim postavkama dok smjesa ne postane glatka te uživaj u ukusnom napitku i obroku u jednom. Dodatni savjet: Može se koristiti svježi ili smrznuti špinat i mango. Smrznuto voće i povrće učinit će smoothie gušćim i hladnijim.

Možda vas zanima Garnierov serum za posvjetljivanje ima vojsku obožavatelja jer blistava koža i brzi rezultati koštaju samo 11 eura Rubrika Beauty Beauty

Koje su sve prednosti sastojaka u ovom smoothieju?

 | Autor: Instagram @healthylittlevittles Instagram @healthylittlevittles Foto: Instagram @healthylittlevittles

Špinat je lisnato zeleno povrće koje je bogato vitaminom A, vitaminom C, vitaminom K, željezom i antioksidansima koji mogu zaštititi kožu od oštećenja te potaknuti proizvodnju kolagena i spriječiti nastanak finih linija i bora. Mango je tropsko voće koje je bogato vitaminom C, vitaminom A, beta-karotenom i vlaknima. Ove hranjive tvari mogu pomoći u pružanju sjaja koži, a k tome su i odlični u borbi protiv slobodnih radikala. Banana je bogata kalijem, vitaminom B6, vitaminom C i vlaknima. Oni mogu pomoći hidratizirati kožu, regulirati proizvodnju sebuma i spriječiti akne, dok metvica svojim protuupalnim, antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima može umiriti kožu, smanjiti crvenilo i spriječiti infekcije.

 | Autor: Instagram @igawysocka Instagram @igawysocka Foto: Instagram @igawysocka

Đumbir također ima protuupalna, antioksidativna i antimikrobna svojstva koja mogu pomoći smanjiti upalu, potaknuti cirkulaciju i boriti se protiv bakterija. Kokosova voda odličan je sastojak u glow-up smoothieju jer ima visok udio elektrolita, kalija, magnezija, kalcija i antioksidansa koji hidratiziraju kožu, uravnotežuju pH razinu i pridonose detoksikaciji tijela. 

 

Je li 'post kože' tajna zdrave i čiste kože? Evo što kažu stručnjaci Možda vas zanima Moje iskustvo: Kako mi se pročistilo lice i nestalo crvenilo, a nokti su postali čvrsti i zdravi! Rubrika Beauty Beauty

Chia sjemenke imaju visoki udio omega-3 masnih kiselina, proteina, vlakana, kalcija i antioksidansa koji također mogu pomoći hidratizirati kožu, poboljšati elastičnost i spriječiti pojavu znakova starenja. Limeta, bogata vitaminom C, limunskom kiselinom i flavonoidima, dodatno potiče sintezu kolagena i blistavost tena.

Ovaj glow-up smoothie savršen je način za započeti dan zdravom dozom vitamina, minerala, antioksidansa i hidratacije. Može pomoći poboljšati zdravlje i izgled kože njegujući ju iznutra.

Photo: Instagram @klaraslife
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    sjaj kože