Beauty
Je li 'post kože' tajna zdrave i čiste kože? Evo što kažu stručnjaci

Moje iskustvo: Kako mi se pročistilo lice i nestalo crvenilo, a nokti su postali čvrsti i zdravi!

  • Loš ten, rozaceja i slaba kosa glavni su razlozi zašto sam se odlučila isprobati tekući kolagen o kojem godinama čitam preporuke stručnjaka, ali i žena koje su ga isprobale
  • Nakon malo istraživanja odlučila sam isprobati tekući kolagen s najjačom formulacijom na hrvatskom tržištu - Yasenka kolagen TRI ACTIVE 20.000
  • O ovom dodatku prehrani s kolagenom čula sam sve najbolje – od toga da aktivno doprinosi smanjenju bora, povećava hidrataciju i elastičnost kože do toga da ima nevjerojatan učinak na kosu i nokte. Odlučila sam testirati te tvrdnje!

Od tisuća različitih proteina u ljudskom tijelu, postoji jedan koji dominira više od bilo kojeg drugog - kolagen. Kolagen je protein od vitalnog značaja za naš organizam, kožu, kosu, nokte, zube, tetive, mišiće, itd., odnosno molekula koja definira naše postojanje na mnoštvo načina kojih većina nas nije ni svjesna. Bez njega bi se naše stanice jednostavno urušile. Prema nekim istraživanjima, gotovo trećina proteina kod ljudi i drugih sisavaca sastoji se od 28 različitih vrsta kolagena, od kolagena tipa I, koji se nalazi u koži, do kolagena tipa II, koji se nalazi u hrskavici. Ali kolagen nije samo građevni blok. Osim što održava strukturu naših tkiva, igra aktivnu ulogu u distribuciji signala među stanicama, pomažući u orkestriranju kretanja stanica radi popravka oštećenja u našim tijelima, pa čak i imunološkog odgovora. Zdravstveni djelatnici već dugo koriste materijale na bazi kolagena za kontrolu krvarenja i liječenje svega, od rana i opeklina do dijabetičkih čireva. Većina proteina kolagena sastoji se od dugih, vretenastih struktura slabašnog izgleda zvanih fibrila, koje mu daju snagu potrebnu za usidrenje stanica jedne za druge i lijepljenje naših kostiju, hrskavice i tetiva, a opet fleksibilnost koja i dalje omogućuje kretanje i agilnost.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Kolagen je posebno prisutan u našoj koži te je zaslužan za njezinu čvrstoću i elastičnosti, zbog čega je stekao reputaciju neke vrste eliksira mladosti. Jedini problem je taj što s godinama počinje opadati razina kolagena u tijelu (već u 20-ima). Upravo zato stručnjaci preporučuju piti kolagen već negdje oko 25. godine života.

Koji tekući kolagen odabrati?

Kolagen je, čini se, potpuno zaludio svijet, a posebno se korisnim izdvaja tekući kolagen. Dodaci prehrani s hidroliziranim kolagenom smatraju se puno učinkovitijima od krema s kolagenom koji se nanose lokalno. Razlog je taj što tekući kolagen ima manju molekulsku masu, zbog čega se lakše apsorbira iz probavnog trakta i brže dolazi krvlju do dermisa. Upravo zato sam se odlučila testirati te tvrdnje i isprobati tekući kolagen s najjačom formulacijom na hrvatskom tržištu - Yasenka kolagen TRI ACTIVE 20.000. Osim 20.000 mg kolagena, ovaj moćni dodatak prehrani sadrži i elastin, ceramide, aminokiseline, msm, hijaluronsku kiselinu, koenzim Q10 te beauty complex vitamina i minerala koji sežu u sve slojeve kože, osiguravajući obnovu i zaustavljajući proces starenja.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

O ovom dodatku prehrani s kolagenom čula sam sve najbolje – od toga da aktivno doprinosi smanjenju bora, povećava hidrataciju i elastičnost kože do toga da ima nevjerojatan učinak na kosu i nokte. No, razlog zbog kojeg sam se ja odlučila isprobati ga je taj što mi je ten u posljednje vrijeme zaista grozan, a povrh svega sam dobila i rozaceju. Bez obzira koju kremu isprobam i koliko sam puta mijenjali svoju skincare rutinu, rezultati nisu bili vidljivi. U par navrata sam pročitala kako je tekući kolagen odličan u borbi protiv nepravilnosti na koži kao što su akne, hiperpigmentacija i psorijaza pa sam se odlučila pokušati i s tekućim kolagenom. Također, moja kosa se u zadnjih nekoliko godina prorijedila, što mi posebno ide na živce, i otada sam (bezuspješno) u potrazi za rješenjem. U par klikova sam naručila Yasenka kolagen TRI ACTIVE 20.000, točnije dvije bočice, i krenula s isprobavanjem proizvoda.

Prema uputama na pakiranju, kolagen TRI ACTIVE 20.000 preporučuje se konzumirati u dozama od 12,5 ml, 25 ml ili 50 ml jednom na dan, a ovisno o odabranoj dozi, jedna boca dovoljna je za 10 do 40 dana. Ja sam se odlučila piti kolagen u dozama od 25 ml dnevno, stoga mi je jedna boca trajala 20 dana. Drugih posebnih uputa nema. Kolagen možeš piti kad god poželiš, a prije nego ga uliješ u dozator koji dobiješ u pakiranju, dovoljno je tek promućkati bocu. Neočekivano, okus je vrlo ugodan pa, iako je proizvod moguće pomiješati sa sokom, za to nije bilo potrebe. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Promjene koje sam primijetila nakon prve bočice

Nakon 20 dana konzumacije Yasenka kolagena TRI ACTIVE 20.000 moja rozaceja je, nažalost, i dalje bila postojana, no tekstura i, općenito, izgled kože ne mogu se mjeriti u odnosu na ranije. Moje lice se pročistilo, koža je bila blistavija i vidljivo zdravijeg izgleda, kao nakon dobre maske za lice. Naravno da sam pritom nastavila s redovitom jutarnjom i večernjom rutinom njege lica, no kolagen je definitivno učinio razliku. Najveće iznenađenje bili su moji nokti. S obzirom na to da redovito stavljam trajni lak, moji nokti su bili oslabljeni i tanki, a nakon bočice kolagena moji nokti su postali toliko čvrsti i zdravi da sam zapravo fascinirana! Promjenu je prvo primijetila moja manikirka koja mi je napomenula da su mi nokti toliko čvrsti da ih je jedva odrezala. Tek tada sam shvatila da je za to zaslužan tekući kolagen. 

Promjene koje sam primijetila nakon druge bočice

Prije nego sam naručila Yasenka kolagen TRI ACTIVE 20.000, čitala sam recenzije žena, a mnoge su napomenule kako je za neke drastičnije promjene potrebno popiti minimalno dvije boce. Zato sam odmah i naručila dvije boce. I drugu bočicu sam popila unutar 20 dana, a obzirom da sam prethodno pročitala iskustva drugih žena, bila sam nestrpljiva vidjeti konačne rezultate. Moja rozaceja danas izgleda potpuno drugačije. Crvenilo je vidljivo, no znatno je izblijedjelo, a koža više nije teksturirana, već lijepo zaglađena. Iskreno, ova me promjena oduševila! No, to nije jedina stvar koju sam primijetila. Kosa mi je puuuno sjajnija i bujnija, što sam primijetila relativno nedavno, kad sam kosu podigla u rep koji je bio vidljivo deblji nego ranije. Također sam primijetila puno mlade kose, što me posebno razveselilo. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Zaključak: Isplati li se kupiti Yasenka kolagen TRI ACTIVE 20.000? Apsolutno DA! Iako rezultati mogu varirati od osobe do osobe, budi sigurna da će ti ovaj proizvod poboljšati zdravlje kože, kose i noktiju. Možda rezultate nećeš uočiti odmah, ali to je u redu. Proizvodu treba vremena da počne djelovati, no vremenom ćeš primijetiti da tvoja koža izgleda ljepše, da je tvoja kosa bujnija i sjajnija, a nokti čvršći.

Ocjena: 5/5

Photo: Freepik

Komentari 0