Life&style

5 proteinskih namirnica zbog kojih imamo osjećaj kao da jedemo ugljikohidrate

Bademovo brašno za pizzu, palačinke - savršeno tijesto za pizzu dobit ćete, ako pomiješaš 200 g naribane mozzarelle, 50 g krem sira, (npr. abc sir) 1 jaje, 1/2 čajne žličice morske soli, 90 g bademova brašna, žlicu maslinovog ulja, origano, bosiljak. Ukusne proteinske palačinke dobit ćete ako pomiješaš 3 jaja, 50 gr bademovog brašna, 2 jušne žlice chia sjemenki.

 | Autor: Instagram @lifemadesweeter Instagram @lifemadesweeter

Cvjetača umjesto riže - u proteinskim dijetama cvjetača je postala vrlo vrijedna namirnica, upotrebljava se kao podloga za pizze, pire, 'tijesto' za lazanje, zamjena za rižu ili kus - kus. "Cvjetača" je poput praznog lista objašnjava, Lauren Miyashiro, urednica portala o hrani na Delish.com. "Cvjetača preuzima druge okuse koji se dodaju. Kada karfiolu dodate jaja i sir, događa se čarolija".

Možda vas zanima Zapečeni slanutak s feta sirom: odličan obrok pun proteina za dane kad nam se ne jede meso Rubrika Life&style Life&style

 

Tikvice umjesto špageta- izribane i pomiješane sa sirom i jajima (važno ih dobro procijediti) čine savršenu podlogu za pizzu. Ako ih izrežete na tanke ploške i na njih stavite sir i smotate dobit ćete zalogaj nalik punjenim raviolima. Popularni su i špageti od tikvica.

 | Autor: Instagram @damndelicious Instagram @damndelicious

Listovi kupusa umjesto tortilje - možete ih koristiti kao tortilje. Bitno je da su dovoljno čvrsti, a u njih dodajte sve slasne sastojke poput umaka, sira, mesa ili ribe, kukuruza. Kako pripremiti listove: U velikoj posudi prokuhajte 4 šalice vode, svaki list prokuhajte u kipućoj vodi 30 sekundi i stavite na papir dok se listovi ne osuše. Zatim pripremate tortilje na uobičajen način.

Sir umjesto čipsa - hrskavo, fino i proteinsko. Kako napraviti čips od sira: Zagrijte tavu bez ikakvih masnoća, narežite sir na ploške, zatim stavite na vruću tavu. Kada se pola sira otopi okrenite ga na drugu stranu. Kada je gotovo pospite sir sa solju i malo chilija i dobit ćete hruskavi zalogaj.

 

 

Photo: Instagram @kingarthurbaking
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    veganska pizza