- Cijela pizza ima samo 359 kalorija, ali nije samo mala kaloričnost prednost cloud bread odnosno oblak pizze
- radi se od tučenih bjelanaca
- Ima i puno bjelančevina (31 gram proteina po pizzi), jako je ukusna i jednostavno se spravlja jer "tijesto" su zapravo tučeni bjelanjci
- Donosimo recept za ovu zdravu pizzu koja je jako popularna na internetu
Ako surfaš internetom u potrazi za receptima ili inspiraciji za posjet nekom restoranu, sigurno si koji puta naletjela na cloud bread pizzu. Riječ je pizzi čije tijesto se radi od tučenih bjelanaca i to bi doista moglo postati naša nova omiljena alternativa korama za pizzu. To je tako jednostavan recept, a uopće nema okus po jajima - zahvaljujući dodacima! Sredina je mekana, ali rubovi su hrskavi, baš kako treba.
Zašto ćeš voljeti cloud bread pizzu?
• Prepuna je bjelančevina, a ima malo kalorija. Cijela pizza ima 31 gram bjelančevina i samo 359 kalorija!
• Savršena je alternativa običnoj pizzi bez žitarica i glutena.
• Spremna je za jelo za otprilike 30 minuta, što je čini savršenim receptom ako si u žurbi.
• Tijesto se spravlja od samo 2 jednostavna sastojka, plus začini!
Što je cloud bread pizza?
Cloud bread pizza slična je cloud breadu, ali ne sadrži žumanca ili kremasti sir. To je u osnovi 'kruh' bez glutena, bogat bjelančevinama, s malo ugljikohidrata, napravljen od tučenih bjelanaca i začina. Tekstura cloud Bread pizze je lagana i prozračna, a okus je prilično neutralan. Začudo, nema toliko jak okus po jajima, osobito s odabranim dodacima.
Potrebni sastojci
• bjelanca – treba ih odvojiti od žumanaca (sačuvaj ih pa iskoristi u drugom receptu.)
• kukuruzni škrob – pomaže kori pizze da zadrži svoj oblik.
• začini – sušeni bosiljak, sušeni origano, češnjak u prahu i morska sol daju okus smjesi za tijesto.
• dodaci – slobodno koristi svoje omiljene nadjeve za pizzu (mozzarellu, sir, luk, papriku, gljive…)
@thebigmansworld_official Cloud bread pizza- low calorie and low carb! #cloudbreadrecipe #cloudbreadpizza #lowcaloriepizza #lowcalorierecipe #lowcaloriedinner #foodtok ♬ Aesthetic - Tollan Kim
Priprema cloud bread pizze
Najbolja stvar kod ove pizze je to da ju je jako jednostavno napraviti! Cijeli proces traje manje od 30 minuta!
Stuci bjelanca: Počni mikasti bjelanca i začine ručnim mikserom dok se ne formira pahuljasti i čvrsti snijeg, oko 1-2 minute. Dodaj kukuruzni škrob i miksaj još jednu minutu.
Pečenje: Rasporedi smjesu od bjelanaca na lim za pečenje ili kalup za pizzu obložen papirom za pečenje u kružnom obliku pizze, koristeći lopaticu ili stražnju stranu velike žlice za lakše razmazivanje. Peci na 175 stupnjeva oko 15 minuta, ili dok ne porumeni.
Pirjaj povrće: Dok se kora peče, pirjaj povrće 5-7 minuta da omekša.
Dodaj preljeve: Dodaj umak, sir i preljeve na koru pizze i peci još 10 minuta ili dok se sir ne otopi i počne rumeniti. Ako želiš, možeš peći koru 1-2 minute da se sir još zapeče. Pazi da sir ne zagori!
Prilagodi svoju pizzu
Ideje za preljeve i nadjeve su beskonačne kada je u pitanju pizza!
Evo nekoliko ideja:
• Dodatni sir – dodaj različite vrste sira svojoj pizzi, poput parmezana, svježe mozzarelle, kozjeg sira itd.
• Začini i začinsko bilje – mljevena crvena paprika, svježi bosiljak, itd.
• Umak – odgovara bilo koji umak od rajčice, ali bi i pesto bio ukusan!
• Povrće – zamijeni povrće onim što imaš pri ruci! Tikvice, rajčice, pečeni češnjak ili špinat bili bi ukusni dodaci!
• Bjelančevine – ova pizza već sadrži tonu bjelančevina, ali ako želiš još povećati količinu bjelančevina, slobodno dodaj pureću ili pileću šunku, feferone…
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.