- Tražiš inspiraciju za dječji rođendan ili si jednostavno velika obožavateljica gumenih bombona?
- Ova torta od gumenih medvjedićima doista je prekrasno, šareno i nadasve ukusno iznenađenje
- Plus: Nije komplicirana za spravljanje, a definitivno će je voljeti svi, veliki i maleni
Gumeni voćni bomboni, uključujući gumene medvjediće, naravno, među omiljenim su dječjim slatkišima, ali u njima uživaju i odrasli. Kako bi bilo da od tih 'gumenih delicija' pripremiš ukusnu tortu?
Sastojci
Za tijesto:
• 2 jaja
• 50 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• 1 prstohvat soli
• 40 g jestivog škroba
• 1 žličica praška za pecivo
• 60 g brašna
Za slojeve gumenih bombona:
• 240 grama gumenih medvjedića (npr. HARIBO zlatni medvjedići, zeleni i crveni)
• 150 ml vode
Za kremu od svježeg sira:
• 90 g gumenih medvjedića (zlatni medvjedići, bijeli)
• 40 ml vode
• 500 g nemasnog malomasnog kremastog svježeg sira
• 125 ml mlijeka
• 1 žlica šećera
• 2 šalice vrhnja (po 200 g)
• 2 pakiranja vanilin šećera
Osim toga:
• 1 okrugli kalup za tortu (ø 18 cm)
• 2 okrugla kalupa za tortu (ø 16 cm)
• 450 grama gumenih medvjedića (zlatni medvjedići)
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 °C (gore/dolje). Obloži kalup promjera 18 cm papirom za pečenje. Tuci jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu gusta i kremasta, oko 8 minuta. Umiješaj sol.
2. Pomiješaj škrob, prašak za pecivo i brašno, prosij na smjesu od jaja i pažljivo umiješaj. Zatim ulij tijesto u kalup i peci oko 18 minuta dok ne porumeni. Ostavi da se ohladi na rešetki.
3. Za sloj voćnog želea obloži 2 kalupa za pečenje prozirnom folijom. Zagrij 120 g gumenih medvjedića sa 75 ml vode, otopi i stavi u kalup za pečenje. Zatim ostavi da se ohladi. Na isti način pripremi bijele medvjediće sa 40 ml vode.
4. Pomiješaj sir s mlijekom i šećerom u glatku smjesu. Dodaj otopljenim bijelim medvjedićima 2-3 žlice vrhnja i miješaj dok se ne ohladi. Dodaj ostatak vrhnja. Stuci čvrsti šlag, pospi ga vanilin šećerom i umiješaj u smjesu od sira.
5. Prereži biskvit horizontalno i stavi na podlogu za tortu. Okruži obručem za tortu, ostavljajući oko 1 cm prostora.
6. Stavi četvrtinu kreme na podlogu i pusti da se ulije u razmak između podloge i obruča za tortu. Izvadi prvi sloj od medvjedića iz kalupa i stavi na kremu. Prekrij drugom četvrtinom kreme. Na kremu stavi drugi sloj od medvjedića i također premaži četvrtinom kreme. Na kremu zatim stavi drugi biskvit i prekrij preostalom kremom.
7. Ostavi tortu u hladnjaku najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Prije posluživanja pažljivo izvadi tortu iz kalupa i ukrasi gumenim medvjedićima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.