Life&style

Čokoladni soufflé po receptu gastro dive Mary Berry prava je slatka eksplozija

  • Ako već nisi, vrijeme je da iskoristiš kalupiće za nabujak i razveseliš svoje najdraže mirisnim desertom po receptu poznate britanske gastro spisateljice, kuharice i televizijske voditeljice Mary Berry
  • Ovaj je čokoladni desert prigodan za svaku priliku, a nerijetko postaje i jedan od omiljenih
  • Ovaj odličan recept pobrinut će se da naš slatki zadatak u kuhinji uz ovaj recept prođe bez ikakvih problema
  • Pročitaj više: Desert iz snova - Torta od palačinki s kremom od šumskog voća i Nutellom

Znamo koliko je teško nakuhavati i pripremati deserte i slastice tijekom ljeta. Zato mi uskačemo kao inspiracija, a recept za ovaj prefini i sočni čokoladni soufflé, odnosno nabujak, savršeno će se uklopiti čak i u kišne ljetne dane poput današnjeg. 

Možda vas zanima Austrijska slastica u proljetnom ruhu: štrudl od jagoda i griza za prste polizati Rubrika Life&style Life&style

U redakciji imamo nekoliko odličnih kuharica, ali kad nam nedostaje inspiracije obično se izgubimo u gomili recepata iz Velike obiteljske kuharice Mary Berry. Ovog smo puta naletjeli na klasik prikladan za baš svaku priliku – genijalan nabujak od čokolade. Imaj na umu da je količina dovoljna za četiri osobe

 | Autor: Instagram @ofbatteranddough Instagram @ofbatteranddough

Čokoladni nabujak Mary Berry

Sastojci:

  • 125 g čokolade
  • 2 žlice vode
  • 300 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2-3 kapi ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera
  • 45 g brašna
  • 4 žumanjka
  • 5 bjelanjaka
  • Šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

  1. Otopi čokoladu s dvije žlice vode i malo mlijeka na laganoj vatri. Miješaj sve dok se ne rastopi, a zatim dodaj i ostatak mlijeka. 
  2. U tavici zagrij maslac, dodaj brašno i miješajući kuhaj otprilike minutu. Makni s vatre pa postepeno ulij mješavinu čokolade i mlijeka. Smjesu zakuhaj i miješaj sve dok se ne zgusne.
  3. U smjesu umiješaj ekstrakt vanilije i šećer, makni s vatre i pusti da se ohladi.
  4. U ohlađenu smjesu umuti žumanjke.
  5. Kalupe namasti s malo maslaca.
  6. Bjelanjke izmiksaj u čvrsti snijeg i postepeno ga dodaj u smjesu čokolade i žumanjaka. 
  7. Rasporedi smjesu u četiri kalupa od 300 ml.
  8. Peci 40-45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva, sve dok nabujci ne narastu i ne postanu čvrsti.
  9. Pospi ih šećerom i prahu i posluži odmah. 
Možda vas zanima Čokoladno čudo iz pećnice: Ovaj kolač s Nutellom jako brzo postaje najomiljenija slastica Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @madamedessert.de
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Njam