- Ova torta spaja slatko tijesto za palačinke s voćnom notom te popularnu kremu od lješnjaka
- Osim što je preukusna, izgleda fenomenalno, a doista ju nije komplicirano pripremiti
- Nekoliko palačinki premazano je ukusnom kremom od bobičastog voća, a zatim su slojevito posložene jedna na drugu. Sve je preliveno Nutellom
- Pročitaj više: Monte torta - Najkremastija čokoladna poslastica s lješnjacima doslovno se topi u ustima
Ako želiš napraviti izvanrednu tortu, ali ne želiš pet sati provesti u kuhinji, ovaj recept za ukusnu tortu od palačinki je savršen. Nekoliko palačinki premazano je ukusnom kremom od bobičastog voća, a zatim su slojevito posložene jedna na drugu. Sve je preliveno Nutellom i posuto svježim bobicama. Izgleda kao kolač, ima fantastičan okus, ali je puno manje komplicirano za pripremu! Palačinke možeš raditi prema svom iskušanom receptu ili upotrijebi naš!
Sastojci:
Za kremu:
- 300 g mješavine šumskog voća (zamrznuto)
- 200 g krem sira
- 100 g šlaga
- 75 grama šećera
- učvršćivač za šlag
Za palačinke:
- brašno
- mlijeko
- jaje
- soda
- vanilin šećer
- prstohvat soli
Za ukrašavanje:
- 120 g Nutelle
- 200 g svježih bobica
Priprema
Priprema kreme od bobica:
1. Izmiksaj mješavinu bobica šumskog voća sa štapnim mikserom. Za kremu stuci krem sir sa šećerom, dodaj pire od šumskog voća i dobro promiješaj. Umuti vrhnje s učvršćivačem za šlag pa pažljivo umiješaj u kremu.
Tijesto za palačinke, priprema:
2. Pomiješaj jaja s mlijekom, šećerom, solju, brašnom i mineralnom vodom da dobiješ glatku smjesu. Ako je potrebno dodaj još malo brašna ili vode da dobiješ željenu konzistenciju.
3. Ispeci palačinke: zagrij malo biljnog ulja u tavi s neprijanjajućim dnom na laganoj do srednjoj vatri. Ulij zaimaču tijesta u tavu i odmah okreći tavu tako da se tijesto ravnomjerno rasporedi po tavi. Peci oko 2 min dok palačinka ne porumeni, a zatim okreni i peci dok ne porumeni s druge strane. Gotovu palačinku izvadi iz tave te ostavi sa strane. Ponovi postupak s preostalim tijestom. Tijesto bi trebalo biti dovoljno za oko 12-15 palačinki.
4. Posluživanje: prvu palačinku stavi na veliki tanjur za posluživanje i premaži kremom od bobičastog voća. Stavi na to sljedeću palačinku i tako poslaži sve palačinke, a svaku premaži kremom. Gornji dio torte premaži Nutellom te ukrasi svježim bobicama.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.