Life&style

Monte torta: Najkremastija čokoladna poslastica s lješnjacima doslovno se topi u ustima

  • Čokoladna torta uvijek popravi raspoloženje pa ju zbog toga i obožavamo
  • Iako se čini da je Monte torta teška za pripremu jer se sastoji od tri sloja: podloge, kreme i završnog sloja, ona je zapravo vrlo jednostavna  za pripremu
  • Ako nisi ljubiteljica lješnjaka možeš dodati bilo koji dodatak kao što su voće, čokoladne mrvice ili neki drugi dodatak po želji
  • Pročitaj više: Zbog ove torte gori internet! Milijuni su već pregledali recept u samo nekoliko dana

Istina je da nam čokolada uvijek popravi raspoloženje te nam je najdraži sastojak u svakom kolaču. Ako si ljubiteljica Nutelle i kremastih slastica, onda je Monte torta pravi izbor za tebe. Iako se čini kako ima previše sastojaka, vrlo je jednostavna za pripremu. Ne voliš ili nemaš pri ruci lješnjake? Nije problem, na ovu tortu možeš dodati voće, čokoladne komadiće ili možda neki drugi orašasti plod. 

Sastojci: 

Biskvit

  • 15 dkg lješnjaka
  • 6 bjelanjaka 
  • 6 velikih žlica šećera
  • 6 velikih žlica brašna

 | Autor: missGASTRO missGASTRO

Krema

  • 6 žumanjaka
  • 1 litra mlijeka
  • 10 dkg šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 velike žlice brašna
  • 25 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera u prahu

Završni sloj

  • 20 -ak dkg nutele
  • oko 15 dkg petit keksa
  • 10 dkg čokolade za kuhanje 
  • 1 šlag 

Priprema:

1. Lješnjake staviti u pećnicu da potamne, ohladiti ih pa ih kroz ruke trljati sve dok im ne otpadne korica. U malo boljim trgovinama mogu se kupiti već oguljeni i prepečeni. Stavi ih u čvršću krpu i malo ih istuci kuhinjskim čekićem, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.

2. Biskvit 

Bjelanjke miksaj sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg, dodaj šećer i na kraju lagano ubacuj brašno i miksaj na najmanjoj brzini miksera. Uzmi kalup za torte i obloži ga papirom za pečenje, zatim papir premaži maslacom i posipaj malo brašna preko plohe. Na to rasporedi usitnjene lješnjake i na njih oprezno raspodijeli bjelanjke. Zatim to sve peci 10-tak minuta na 180 C, sve dok ne dobije boju, a onda ju izvadi i stavi u frižider da se ohladi. Ohlađeni biskvit prevrni na pladanj da ti biskvit bude dolje, a lješnjaci na vrhu. Lagano podigni masni papir i vrati obruč od forme za tortu.

Možda vas zanima Recept za prefinu čokoladnu pitu s lješnjacima, a ima manje od 100 kalorija po komadu Rubrika Life&style Life&style

3. Krema 

Zagrij 8 decilitara mlijeka sa vanili šećerom, a potom ubaci žumanjke sa šećerom. Dodaj dva pudinga od vanilije, dvije žlice brašna i dva decilitra mlijeka. To ukuhaj u vruće mlijeko kao puding, a onda ohladi puding i povremeno ga izvadi i promiješaj da se ne stvori kožica.

 4. Margarin za kremu dobro otopi sa šećerom u prahu pa dodaj u skroz hladnu kremu. Čokoladu otopi na pari pa dodaj u polovicu kreme, druga krema ostaje žuta. Nutellu također zagrij pa ju oprezno namaži na lješnjake.

5. Kekse izlomi na nepravilne komadiće i poredaj po Nutelli. Keksa potroši koliko ti treba da prekriješ cijelu površinu. Sada na kekse stavi žutu kremu i stavi tortu da se hladi preko noći u hladnjak. Kada se ohladila digni oprezno obruč i debelo namaži šlagom. Ukrasi po želji i uživaj u najslasnijem okusu.

 

Možda vas zanima Čokoladna fantazija: Savršeno dobra čokoladna torta od samo šest sastojaka Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Andrea Cukrov
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    predivna torta