- Najdraži su nam jednostavni i brzi, a opet ukusni kolači
- Torta od čokoladnog moussea je upravo jedan od takvih recepata
- Što kažeš da je isprobaš već ovaj vikend?
Mousse je mekano pripremljena hrana, kojoj mjehurići zraka daju laganu i prozračnu teksturu. Postoje razne vrste, ali nama je najdraži onaj čokoladni. Bilo kupovni ili onaj koji doma sami možemo napraviti, mousse je uvijek dobra (a i lagana) ideja, pogotovo u obliku ove torte koja se jednostavno priprema, a svejedno je čisti užitak za nepce.
Sastojci:
- 200 grama Digestive keksa
- 90 grama rastopljenog maslaca
- 200 grama tamne čokolade
- 150 grama mliječne čokolade
- 40 grama šećera
- 400 mililitara slatkog vrhnja
Priprema:
1. Pomoću prva dva sastojka, keksa i maslaca, napravit ćeš jednostavnu podlogu. Kekse razlomi na manje komade te ih u vrećici ili sa štapnim mikserom izmrvi. Zatim umiješaj rastopljeni maslac u razmrvljene kekse. Na tanjur na kojem ćeš servirati tortu prvo stavi papir za pečenje, a zatim obruč za torte kako bi mogla postići oblik. Potom na pripremljen papir za pečenje utisni mješavinu maslaca i keksa te stavi u hladnjak da se ohladi.
2. Tamnu i mliječnu čokoladu nareži na komadiće. U posudici zagrij 200 mililitara slatkog vrhnja, a kad zavrije, prelij ga preko narezane čokolade.
3. Tako preliveno pusti jednu minutu da odstoji, a onda promiješaj dok ne dobiješ ujednačenu čokoladnu smjesu.
4. U posudi izmiksaj preostalih 200 mililitara slatkog vrhnja sa šećerom.
5. Dok si miksala slatko vrhnje, prethodno napravljena smjesa čokolade i vrhnja se ohladila do sobne temperature. U par navrata ulij slatko vrhnje sa šećerom u smjesu.
6. Smjesu izlij na ohlađenu podlogu od keksa.
7. Tortu ostavi preko noći u hladnjaku da se stisne.
Prije posluživanja, možeš je ukrasiti voćem, lješnjacima, bademima, šlagom, čokoladom ili čime god ti se čini ukusnim u čokoladnoj kombinaciji. Dobar tel!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.