Life&style

Ova fina čokoladna mousse torta prebogatog je okusa, a jako ju je lako pripremiti

  • Najdraži su nam jednostavni i brzi, a opet ukusni kolači
  • Torta od čokoladnog moussea je upravo jedan od takvih recepata
  • Što kažeš da je isprobaš već ovaj vikend?

Mousse je mekano pripremljena hrana, kojoj mjehurići zraka daju laganu i prozračnu teksturu. Postoje razne vrste, ali nama je najdraži onaj čokoladni. Bilo kupovni ili onaj koji doma sami možemo napraviti, mousse je uvijek dobra (a i lagana) ideja, pogotovo u obliku ove torte koja se jednostavno priprema, a svejedno je čisti užitak za nepce. 

Sastojci:

  • 200 grama Digestive keksa
  • 90 grama rastopljenog maslaca
  • 200 grama tamne čokolade
  • 150 grama mliječne čokolade
  • 40 grama šećera
  • 400 mililitara slatkog vrhnja

 | Autor: Pinterest/www.blissfulbasil.com Pinterest/www.blissfulbasil.com

Priprema:

1. Pomoću prva dva sastojka, keksa i maslaca, napravit ćeš jednostavnu podlogu. Kekse razlomi na manje komade te ih u vrećici ili sa štapnim mikserom izmrvi. Zatim umiješaj rastopljeni maslac u razmrvljene kekse. Na tanjur na kojem ćeš servirati tortu prvo stavi papir za pečenje, a zatim obruč za torte kako bi mogla postići oblik. Potom na pripremljen papir za pečenje utisni mješavinu maslaca i keksa te stavi u hladnjak da se ohladi. 

Možda vas zanima Ovo je najjednostavnija čokoladna torta na svijetu, priprema traje samo 10 minuta Rubrika Life&style Life&style

2. Tamnu i mliječnu čokoladu nareži na komadiće. U posudici zagrij 200 mililitara slatkog vrhnja, a kad zavrije, prelij ga preko narezane čokolade.

3. Tako preliveno pusti jednu minutu da odstoji, a onda promiješaj dok ne dobiješ ujednačenu čokoladnu smjesu. 

4. U posudi izmiksaj preostalih 200 mililitara slatkog vrhnja sa šećerom. 

5. Dok si miksala slatko vrhnje, prethodno napravljena smjesa čokolade i vrhnja se ohladila do sobne temperature. U par navrata ulij slatko vrhnje sa šećerom u smjesu. 

6. Smjesu izlij na ohlađenu podlogu od keksa. 

7. Tortu ostavi preko noći u hladnjaku da se stisne.

 | Autor: Pineterst/ /www.nestlepostres.es Pineterst/ /www.nestlepostres.es

Prije posluživanja, možeš je ukrasiti voćem, lješnjacima, bademima, šlagom, čokoladom ili čime god ti se čini ukusnim u čokoladnoj kombinaciji. Dobar tel!

Photo: Pinterest/ vessysday.com

Komentari 0