Life&style

Za izradu preukusne Milka torte trebaš samo pola sata (P.S. ne peče se!)

  • Ako još nisi pripremila desert za nedjelju, imamo ideju
  • Donosimo recept za vrhunsku čokoladnu poslasticu koja ti neće ti oduzeti puno vremena

Jede ti se ukusna torta, a ne da ti se provesti pola dana u kuhinji? Imamo rješenje koje će te oduševiti! Riječ je o čokoladnoj torti u kojoj su glavni sastojci mliječna i bijela Milka čokolada. Već zvuči obećavajuće, ali pazi dalje! Za izradu ove primamljive slastice ne trebaš biti vrhunska slastičarka i trebaš svega pola sata jer je proces pripreme vrlo jednostavan. Recept ti donosimo u nastavku: 

Sastojci: 

Za koru: 200 g Petit Beurre ili Plazma keksa (po želji)

Za kremu: 1 l mlijeka, 10 žlica šećera, 3 pudinga od vanilije, 300 g mliječne Milka čokolade, 100 g bijele Milka čokolade, 500 ml slatkog vrhnja

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Želiš li recept za savršeni Kinder bueno cheesecake? Naravno da želiš! Ovaj je prava bomba Rubrika Life&style Life&style

Postupak pripreme:

1. U 200 mililitara mlijeka razmuti pudinge i šećer. Ostatak mlijeka prokuhaj na štednjaku, a potom mu dodaj razmućeni puding i šećer pa sve zajedno miješaj dok ne dobiješ gustu ujednačenu smjesu.

2. Dobivenu smjesu podijeli na dva jednaka dijela. U jedan dio stavi mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu i miješaj dok se čokolada ne istopi. Nakon toga obje smjese stavi na hlađenje. U međuvremenu izmiksaj slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubaci u smjesu s čokoladama. 

Možda vas zanima Ovo je najbrži recept na svijetu za umak za tjesteninu - i ne kuha se! Moraš ga isprobati Rubrika Life&style Life&style

3. U okrugli kalup za torte stavi foliju kojom ćeš prekriti cijeli kalup (i dno i sa strane) pa unutra izlij bijelu smjesu i pola tamne. Kako bi dobila karakteristične Milka 'fleke' posluži se žlicom i naizmjenično ulijevaj bijelu pa crnu smjesu. Na smjesu od pudinga dodaj ostatak slatkog vrhnja pa ostatak smjese od pudinga i mliječne čokolade.

4. Keks namoči u mlijeko i slaži ga po smjesi dok ne prekriješ cijelu površinu kalupa. Preko keksa stavi foliju pa tortu ubaci u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Nakon toga, izvadi je s hlađenja, skini zadnji sloj folije i na vrh stavi okrugli podložak za tortu kako bi je preokrenula. I tvoja Milka torta je spremna za kušanje!

Dobar tek!

Photo: Pinterest/AlbionFit
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Jeste li u financijskoj krizi, tražite novac za pokretanje vlastitog posla ili plaćanje računa ?, PayLATER L oan dobiva sve vrste kredita uz nisku kamatnu stopu od 2% Primajte sada putem e-maila na: ( paylaterloan@zoho.com) ILI WhatsApp ( +19292227518 )./