- Ako još nisi pripremila desert za nedjelju, imamo ideju
- Donosimo recept za vrhunsku čokoladnu poslasticu koja ti neće ti oduzeti puno vremena
Jede ti se ukusna torta, a ne da ti se provesti pola dana u kuhinji? Imamo rješenje koje će te oduševiti! Riječ je o čokoladnoj torti u kojoj su glavni sastojci mliječna i bijela Milka čokolada. Već zvuči obećavajuće, ali pazi dalje! Za izradu ove primamljive slastice ne trebaš biti vrhunska slastičarka i trebaš svega pola sata jer je proces pripreme vrlo jednostavan. Recept ti donosimo u nastavku:
Sastojci:
Za koru: 200 g Petit Beurre ili Plazma keksa (po želji)
Za kremu: 1 l mlijeka, 10 žlica šećera, 3 pudinga od vanilije, 300 g mliječne Milka čokolade, 100 g bijele Milka čokolade, 500 ml slatkog vrhnja
Postupak pripreme:
1. U 200 mililitara mlijeka razmuti pudinge i šećer. Ostatak mlijeka prokuhaj na štednjaku, a potom mu dodaj razmućeni puding i šećer pa sve zajedno miješaj dok ne dobiješ gustu ujednačenu smjesu.
2. Dobivenu smjesu podijeli na dva jednaka dijela. U jedan dio stavi mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu i miješaj dok se čokolada ne istopi. Nakon toga obje smjese stavi na hlađenje. U međuvremenu izmiksaj slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubaci u smjesu s čokoladama.
3. U okrugli kalup za torte stavi foliju kojom ćeš prekriti cijeli kalup (i dno i sa strane) pa unutra izlij bijelu smjesu i pola tamne. Kako bi dobila karakteristične Milka 'fleke' posluži se žlicom i naizmjenično ulijevaj bijelu pa crnu smjesu. Na smjesu od pudinga dodaj ostatak slatkog vrhnja pa ostatak smjese od pudinga i mliječne čokolade.
4. Keks namoči u mlijeko i slaži ga po smjesi dok ne prekriješ cijelu površinu kalupa. Preko keksa stavi foliju pa tortu ubaci u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Nakon toga, izvadi je s hlađenja, skini zadnji sloj folije i na vrh stavi okrugli podložak za tortu kako bi je preokrenula. I tvoja Milka torta je spremna za kušanje!
Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Luka
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.