Life&style 17. rujna 2020.

Ovo je najbrži recept na svijetu za umak za tjesteninu - i ne kuha se! Moraš ga isprobati

Shutterstock/Instagram.
  • Možemo li ti predstaviti nešto što će te zasigurno oduševiti? 
  • Ovo je vjerojatno umak za tjesteninu koji se spravlja najbrže na svijetu! 
  • Naime, ovaj se umak ne kuha – samo se 'pomiješa' 

Tko god dođe nakon napornog radnog dana kući, sigurno nema baš najveću volju za kuhanje kompliciranih i zahtjevnih jela. Umjesto toga možeš spraviti jedno brzo jelo - za koje već sve sastojke vjerojatno imaš u kući – a fenomenalnog je okusa. U takvom slučaju je idealan vjerojatno najbrži umak za tjesteninu na svijetu – umak od tunjevine za koji ti je potrebno 2 minute spravljanja, a ne trebaš ga uopće kuhati. 
 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima... Sretna hrana: 7 zdravih namirnica koje će te odmah usrećiti - brže od slatkiša! Rubrika Life&style Life&style

Kako se priprema:

Sastojci: 

• 1 limenka tunjevine u maslinovom ulju

• ½ žličice nasitno nasjeckanog češnjaka 

• 2 žličice peršina

• 1 jaje

• 3 žličice mekog maslaca

• 200 ml slatkog vrhnja

• sol, crni papar iz mlinca

• 75 g naribanog parmezana

• tjestenina (fetuccine)

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima... Ova hrana te dokazano čini ljepšom! Evo kako je jesti da bi postigla najbolji učinak Rubrika Life&style Life&style

Priprema: 

Ocijedi tunjevinu te je stavi u veliku posudu. Potom dodaj češnjak, peršin, jaje, maslac, vrhnje, sol i papar te parmezan. Sve temeljito pomiješaj s pomoću pjenjače. Ako se tunjevina teže usitnjava, pomogni si vilicom. 

Stavi tjesteninu u veliki lonac sa slanom i kipućom vodom te je skuhaj al dente. Ocijedi tjesteninu, stavi odmah u zdjelu s umakom te dobro promiješaj. 

Komentari 0