- Vrućine ne jenjavaju, stoga su slastice, koje ne treba peći, poput ovog raffaello tarta, prava uživancija
- Ljubitelji kokosa bit će vrlo zadovoljni nježnim i zavodljivim 'raffaello' okusom
- Pošto postupak nije zahtjevan, svakako je vrijedi isprobati kolač jer je nadasve ukusan
Brze, jednostavne i slatke delicije koje ne treba peći te ne zahtijevaju puno pripreme i spravljanja idealne su u ljetno vrijeme. Ljubitelji kokosa i 'Raffaella' doći će na svoje s ovim prefinim tartom, a i najveći 'slatki gurmani' zasigurno će tražiti komad više. Zapravo, opis ovog kolača jednostavan je jednako kao i njegova priprema: ukusan, ljetni, zove na još…
Sastojci:
Za podlogu:
• 150 g mljevenih keksića s bademima
• 150 g mljevenih badema
• 2 žlice šećera u prahu
• 120 g rastopljenog maslaca
• 100 ml mlijeka
• 100 g kreme od badema
Za nadjev:
• 300 g kremastog sira
• 3 žlice šećera u prahu
• 150 g bijele čokolade
• 3 žlice mrvica kokosa
Za preljev:
• 50 ml slatkog vrhnja
•150 g bijele čokolade
Priprema
1. Pomiješaj sve sastojke za podlogu te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Zatim utisni smjesu na dno i uz rub kalupa promjera 22 cm. Premaži kremom od badema kremom pa stavi u hladnjak.
2. Pomiješaj kremasti svježi sir sa šećerom u prahu pa dodaj čokoladu prethodno otopljenu na pari. Promiješaj te na kraju dodaj i kokos. Premaži po podlozi pa stavi u hladnjak da se ohladi.
3. Za preljev prelij čokoladu sa prethodno ugrijanim slatkim vrhnjem (ugrijati do vrenja) pa miješaj dok se čokolada ne rastopi i dok se lijepo ne sjedini s vrhnjem. Prelij preko tarta i stavi u hladnjak na 2 sata.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
JosipaJo
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.