Life&style

Sladoledna Snickers torta samo od zdravih sastojaka - rezultat je fenomenalan

  • Predstavljamo sladolednu Snickers tortu prefinog okusa koja je pripremljena od zdravih sastojaka
  • Ne radi se o šali, uživanje u Snickersu i sladoledu u isto vrijeme moguće je bez grižnje savjesti
  • Donosimo odličan recept za deliciju u koju su se mnogi zaljubili

Poznata čokoladica s kikirikijem za mnoge je slaba točka kad je riječ o uživanju u slatkišima. Uvijek je teško povuči "ručnu kočnicu" kad nam je pri ruci takva fina poslastica poput Snickersa, ali dobra vijest je da postoji i zdravija verzija ovog slatkiša. Riječ je o sladolednoj Snickers torti koja se priprema od zdravih sastojaka i koja je fenomenalnog okusa.

"Ovu smo tortu osmislile na zahtjev jedne od naših čitateljica koja je željela zdraviju verziju svojeg omiljenog sladoleda - Snickersa. Rezultat je bio veličanstven, nadamo se da će se svi obožavatelji kikirikija i čokolade zaljubiti u ovu slasticu jednako strasno kao i mi" otkrile su za ovaj recept autorice knjige "Veganski sladoled", Viripi Mikkonen i Tuulia Talvio.

 | Autor: Instagram @rawcuisineculinary Instagram @rawcuisineculinary

Sastojci

Sladoled:

  • 1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog mlijeka (odležanog u hladnjaku preko noći)
  • 3 zrele banane
  • 1/2 šalice (120 ml) maslaca od kikirikija
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • šaka sirovog kikirikija
  • prstohvat morske soli

Sloj s karamelom:

  • 1/2 šalice (120 ml) maslaca od kikirikija
  • 10 svježih datulja, bez koštica
  • 4 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1/2 šalice (160 ml) punomasnog kokosovog mlijeka
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat morske soli
  • glazura od čokoladnog preljeva
  • grubo nasjeckani lješnjaci, za ukrašavanje

Priprema:

  1. Obloži kalup za kruh veličine 9x19 cm papirom za pečenje. Stavi sa strane.
  2. Otvori limenku kokosovog mlijeka, izvadi gustu bijelu kremu i stavi je u blender. Dodaj banane, maslac od kikirikija i vaniliju i miksaj dok ne bude glatko.
  3. Ulij sladolednu mješavinu u pripremljeni kalup. U manjoj posudi pomiješaj kikiriki i sol pa pospi po sladoledu i stavi sa strane.
  4. Stavi sve sastojke za karamelni sloj u blender pa miksaj dok ne bude glatko. Po potrebi dodaj malo vode da dobiješ konzistenciju glatkog karamel preljeva.
  5. Otprilike polovicu preljeva izlij na sladoled. Ostatak sačuvaj sa strane.
  6. Stavi kalup u zamrzivač na oko 3 sata ili dok se ne stvrdne.
  7. Izvadi sladoled iz kalupa i stavi ga na tanjur za posluživanje. Izlij ostatak karamelnog preljeva na tortu, a na njega izlij čokoladnu glazuru. Pospi grubo mljevenim lješnjacima.
  8. Pusti da torta malo otpusti (da bi se lakše rezala), posluži i uživaj! Ova količina je za šest osoba.
Photo: Instagram @rawcuisineculinary
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super😋