Life&style

Poslije Snickers Cheesecakea nećeš poželjeti napraviti niti jednu drugu tortu, imamo super recept!

  • Raspoložena si za tortu koja će te oduševiti poznatom okusima u skroz originalnoj kombinaciji?
  • Snickers Cheesecake je pun pogodak, a nije ni pretjerano kompliciran za izradu
  • Pripremi se da će te svi pitati za recept koji ti donosimo u nastavku

Ljubiteljica si čokoladice Snickers, a Cheesecake ti je vrhu liste slatkih prioriteta? Nisi usamljena, a oni odvažniji u eksperimentiranjima, ove dvije slastice spojili su u jednu i tako predstavili novu dimenziju slatkog savršenstva

Ne pretjerano komplicirana za napraviti Snickers Cheesecake jedna je od one vrsti torti kod koje se uvijek traži komad više, a poslije imaš pune ruke posla u dijeljenju recepata. Ako si se već ispraksirala u pravljenju klasičnog Cheesecakea onda ove male modifikacije kod kolača neće biti nikakav problem.

Jednostavno neodoljiva, provjerena kombinacija okusa može zaživjeti i u tvojoj kuhinju. Vjerujemo kako za njezinu pripremu ne treba nikakav poseban povod, a recept već možeš otkriti u nastavku. 

Možda vas zanima Jednostavno i jako ukusno - torta od palačinki je pravi recept za dane koje provodimo u kući Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

Podloga

  • 150 grama keksi za podlogu 
  • 6 žlica rastopljenog maslaca
  • Prstohvat soli

Punjenje:

  • 900 grama krem sira
  • 200 grama šećera u prahu
  • 3 velika jaja
  • 2 žlice ekstrakta od vanilije
  • ¼ šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice brašna
  • ¼ žličice soli
  • 3/ šalice mliječne čokolade, rastopljene i lagano ohlađene

Preljev: 

  • 1/4 šalice preljeva od karamele
  • Čokoladice Snickers, grubo sjeckani
  • Slani kikiriki, grubo sjeckan
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj zdrobljene kekse, rastopljeni maslac i sol. Pritisni smjesu na dno kalupa za pečenje torte i ne zaboravi napraviti i rubove
  2. Pomoću ručnog miksera ili u velikoj zdjeli pri samostojećem mikseru pomiješaj krem sir i šećer dok smjesa ne postane ujednačena. Dodaj jedno po jedno jaje pa umiješaj vaniliju i kiselo vrhnje. Dodaj brašno i sol te miksaj smjesu dok se sasvim ne sjedini
  3. Izvadi jednu šalicu smjese u zdjelu srednje veličine zatim polovinu ostatka smjese prelij preko podloge od keksa
  4. Dodaj otopljenu čokoladu u smjesu od sira koju si odvojila šalicom i promiješaj dok se sastojci ne povežu
  5. Čokoladnu smjesu od sira potom prelij preko smjese od sira lagano  je umiješaj,  a zatim preko svega prelij ostatak smjese od sira
  6. Dno kalupa za torte zamotaj u aluminijsku foliju te stavi u veću posudu za pečenje u koju ulij kipuću vodu tako da dosegne polovicu visine kalupa za torte. 
  7. Peci na 180 stupnjeva oko sat i pol, zatim isključi toplinu i ostavi uz otvorena vrata pećnice da se torta ohladi
  8. Najbolje je ostaviti tortu da se ohladi preko noći, a zatim je premaži s preljevom od karamele te ukrasite grubo sjeckanim Snickersom i slanim kikirikijem

Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0