- Ne pada nam na pamet nešto peći ovih dana, ali slatki, fini kolač nam je često na pameti
- Ako voliš fini spoj okusa kokosa i čokolade, baš kao u poznatoj čokoladici Bouty, možeš ga ponoviti kod kuće.
- Donosimo ti recept za Bounty kolač koji se ne peče, i to zdravu verziju
Donosimo ti recept za domaći sirovi Bounty od badema, kokosa, kakaa, datulja iz knjige 'Sirova hrana', Mihaele Devescovi. Autorica knjige, Mihaela Devescovi je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Njezini recepti sadrže pretežno voće, povrće i orašaste plodove.
Sastojci:
- 1 šalica badema
- 1 šalica sušenih listića kokosa
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1/2 šalice datulja, natopljenih u malo vode
Krema od kokosa:
- 1/2 šalice indijskih oraščića, natopljenih najmanje 3 sata
- 2 šalice sušenog kokosa
- 2 žlice agavina sirupa
- 1 žlica kokosova mlijeka
- malo vanilije
Čokoladna glazura:
- 1/3 šalice kokosova ulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice agavina sirupa
Priprema:
- Stavi sve sastojke, osim datulja, u multipraktik i miksaj.
- Dodaj datulje i miksaj dok ne dobiješ teksturu tijesta. Smjesa se treba držati zajedno kad se pritisne.
- Raširi smjesu po kalupu i stavi u zamrzivač dok radiš kremu.
- Za kremu od kokosa, miksaj sve sastojke dok ne dobiješ gušću teksturu.
- Raširi po vrhu kore, a zatim vrati u zamrzivač dok radiš čokoladnu glazuru.
- Za čokoladnu glazuru, rastopi kokosovo ulje u vrućoj vodi. Dodaj kakao u prahu i agavin sirup. Pomiješaj da se dobro poveže (ako će se odvajati, to neće biti lijepa glatka čokolada).
- Premaži kolač glazurom
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.