Life&style

Ovo su tri najčešće pogreške kod detoksikacije - mnogi ih bespotrebno čine

  • Među najčešće novogodišnje odluke sigurno spada – detoksikacija 
  • Naravno, to nas ne čudi previše – rijetko tko se ne „opusti“ malo više preko blagdana te ne uživa u raznim delicijama
  • Međutim, kako bi detoksikacija bila uspješna, trebaš izbjeći tri najveće pogreške

Postoje bezbrojni savjeti što smiješ – a što ne smiješ – za vrijeme detoksikacijske kure. Kako bi je učinkovito provela, otkrit ćemo ti tri pogreške koje obavezno moraš zaobići…

1. Premalo unosa tekućine 

Premda si to sigurno već milijun puta čula – puno tekućine je kod detoksikacije jako bitno. Puno tekućine pomaže isplahnuti otrove iz tijela te potiče izmjenu tvari. Preporučuje se dvije do tri litre tekućine dnevno. Dopuštena je voda, a najbolja je negazirana mineralna voda. Ako ti je to dosadno, iskušaj vodu s okusom, ali ne umjetnim, nego sa svježim voćem ili začinskim biljem. Osim toga, dopušteni su i nezaslađeni sokovi – poput soka od cikle te nezaslađeni čajevi. Ako želiš uspješno izvršiti proces čišćenja, onda se trebaš odreći crnog čaja, kave i alkohola. 

via GIPHY

2. Previše sporta 

Kod detoksikacije se ne treba previše baviti sportom – jer unosiš manje energije. Idealni su lagani sportovi izdržljivosti na svježem zraku – koji će potaknuti izmjenu tvari. Udiši duboko kisik u nos i usta – to potiče krvotok organa koji čiste tijelo pa oni mogu brže odvesti otrove iz tijela. 

Možda vas zanima Zdrava prehrana – 5 supernamirnica za žene u četrdesetima Rubrika Life&style Life&style

3. Premalo spavanja 

Kod detoksikacije je jako bitno sljedeće: odreći se kiselih namirnica poput mesa, mliječnih proizvoda i bijelog brašna. Nedostatak sna je također jedan od glavnih razloga za prezakiseljenost tijela. U snu su naši organi koji tjeraju otrove iz tijela jako aktivni te razgrađuju otrove, štetne tvari i kiseline. Dakle, tko misli da je za vrijeme detoksikacije dovoljno tek jesti zdravo i umjereno, vara se! Priušti svom tijelu dovoljno sna i mira – barem sedam do osam sati po noći. 

via GIPHY

Možda vas zanima Kako preživjeti svoje novogodišnje odluke ako imaš problem s percepcijom vlastitog tijela Rubrika Life&style Life&style

 

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0