Life&style

Ovih 9 anti-aging namirnica pomažu ženama iznad 40 vratiti mladenački izgled

  • Naravno, nitko ne može zaustaviti starenje ili učiniti da ponovno izgledaš kao da imaš 18 godina
  • Međutim, tim prirodnim procesom možeš puno bolje upravljati tako da dobro jedeš te slijediš neke životne navike
  • Na svoj meni definitivno bi trebala uvrstiti ovih 9 anti-aging namirnica

Budući da postoji dugačak popis hidratantnih krema te raznih drugih proizvoda za njegu kože koji tvrde da imaju anti-aging svojstva – hm, pa… nisu baš svi učinkoviti. Ali, zahvaljujući prirodi, na raspolaganju imamo puno zdrave hrane koja ima nevjerojatna svojstva za smanjenje bora i vraćanje mladolikog izgleda.

Ako imaš više od 40 godina i želiš zadržati zdrav sjaj, izgledati mladoliko i održati blistav izgled, obogati svoju prehranu ovim namirnicama protiv starenja. Osim što poboljšavaju izgled kože i smanjuju sitne bore, ova ukusna hrana smanjit će rizik od zdravstvenih problema povezanih s godinama i blagotvorno djelovati na cjelokupno tijelo.

via GIPHY

Otkrij što sadrže ove namirnice protiv starenja i kako će ti pomoći da postigneš blistav i mladolik izgled.

1. Rajčice

Rajčice su pune likopena, snažnog antioksidansa koji ima nevjerojatna svojstva za zaštitu kože od štetnog sunčevog zračenja. Može oštetiti slobodne radikale koji su posljedica UV zraka, jer slobodni radikali mogu razgraditi kolagen - što će na kraju uzrokovati sitne bore i upalu. Rajčice možeš konzumirati sirove ili kuhane, ali postupak kuhanja olakšava tijelu da upije likopen.

2. Grožđe

Jedenje grožđa blagotvorno je za zdravlje tvoje kože. To je i niskokalorična grickalica koju lako možeš dodati u svoj plan prehrane za mršavljenje - koji ujedno može poboljšati izgled kože te pružiti druge zdravstvene benefite. Grožđe je namirnica puna vode koja može održati kožu vlažnom, poboljšati izgled kože i potaknuti regeneraciju stanica. Također je bogato fitohranjivim sastojcima koji mogu zaštititi kožu od štetnih učinaka UV zračenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Виноград Белый Хрусталь (урожай 2019) © Сергей Мансуров, г. Усть-Лабинск, Краснодарский край, Россия 🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇 Подписывайтесь и присылайте свои вопросы и фото/видео в директ. Отмечайте нас на ваших фото с виноградом 🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇 #виноград #белыйхрусталь #виноградбелыйхрусталь #столовыйвиноград #grapes #устьлабинск #краснодарскийкрай #виноградкраснодарскогокрая

A post shared by ВСЁ ПРО ВИНОГРАД🍇🍷 (@provinograd) on

3. Grah

Grah je jedna od najboljih namirnica protiv starenja koja pruža zdravu dozu bjelančevina i antioksidansa. Poznat je i kao čarobno voće jer je bogat vlaknima, magnezijem i drugim važnim hranjivim sastojcima. Grah je prepun antioksidansa koji imaju sposobnost sprječavanja oštećenja kože slobodnim radikalima i sprečavaju prerano starenje te održavaju kožu mekom i glatkom. Sadrži i vitamin C, A, K, kalij, folat i karotenoide koji su dobri za cjelokupno zdravlje. Dakle, dodaj grah svojoj prehrani i maksimalno iskoristi ovu namirnicu protiv starenja.

Možda vas zanima Evo kako pravilno složiti namirnice u hladnjak - duže će ostati svježe i uštedit će ti struju! Rubrika Life&style Life&style

4. Papaja

To je nevjerojatno zdrava i ukusna hrana koja je dobra za kožu, kosu i općenito zdravlje. Papaja je prepuna mnogih moćnih antioksidansa, bioflavonoida, vitamina, minerala i vlakana koji ti mogu pomoći pri gubitku kilograma, kontroli krvnog tlaka, snižavanju razine glukoze u krvi itd. Papaja sadrži enzim papain koji ima nevjerojatno svojstvo za smanjenje pigmentacije i stvaranje bora. Može vlažiti kožu, očistiti pigmentaciju, spriječiti podočnjake i posvijetliti kožu. Papaja također ima i ljekovita svojstva i dobra je za zacjeljivanje ožiljaka i opekotina. Ova anti-aging namirnica može također spriječiti svrbež, crvenilo i pomoći u sprečavanju kožnih problema poput ekcema, psorijaze i melazme. Dakle, počni jesti papaju i pripremi se za brzo postizanje mladolikog izgleda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#vrdfarms#vrdassociates #papayafarming#papaya

A post shared by VRD ASSOCIATES (@vrdassociates) on

5. Jogurt

Jogurt je nevjerojatno hranljiva i aromatična namirnica koja je poznata po poboljšanju probavnog zdravlja. Konzumiranje jogurta može održati zdravlje srca i kostiju, pojačati imunitet i igrati ključnu ulogu u održavanju zdrave težine. Osim što pruža zdrave hranjive benefite i nudi brojne zdravstvene prednosti, jogurt je dobar i za zdravlje kože.

Sadrži alfa hidroksi kiselinu koja lako rastvara mrtve stanice kože, potiče piling i smanjuje pojavu bora. Jogurt, ako se primjenjuje lokalno, može spriječiti prerano starenje, vlažiti kožu, liječiti akne, smanjiti promjene boje, staračke mrlje i mrlje.

6. Mrkva

Mrkva je nevjerojatno i superzdravo povrće koje sadrži retinoide, oblik vitamina A topivog u mastima koji je ključan za zdravlje tvoje kože. Sadrži i vitamin C koji pomaže koži da se brže oporavi od rana i trauma. Mrkva ima svojstva koja se bore protiv raka, smanjuju upalu kože i pomažu u liječenju kožnih poremećaja poput psorijaze i osipa.

Mnogi dermatolozi i nutricionisti vjeruju da je vitamin A dobar za smanjenje bora te pojačava proizvodnju kolagena, što je neophodno za elastičnost i regeneraciju stanica kože. Dodaj ovu namirnicu u svoju prehranu ili je konzumiraj kao zdravu grickalicu.

7. Masna riba

Riba je ukusna hrana koja sadrži malo masti i bogata je bjelančevinama, vitaminom E i cinkom. Puna je omega 3 masnih kiselina - koje su poznate po svojim protuupalnim svojstvima. Od poboljšanja zdravlja srca do poboljšanja moždanih funkcija, ribe nude niz zdravstvenih koristi. Masna riba je hrana protiv starenja koja može značajno povećati proizvodnju kolagena, što je bitno za sjajnu kosu i blistavu kožu. Snažne omega 3 kiseline mogu održavati hidrataciju stanica kože, smanjiti suhu kožu i održati kožu hidratiziranom.

8. Šipak

Šipak je vrhunsko voće za zdravu, blistavu i glatku kožu. Sadrži snažne antioksidanse koji imaju antikancerogena, protuupalna i anti-aging svojstva. Šipak može pomoći pomladiti i obnoviti kožu dok pojačava stvaranje kolagena i smanjuje stvaranje bora. Ova namirnica protiv starenja je sjajan izvor vitamina C koji je dobar za hidrataciju, piling te tvojoj koži daje blistav sjaj. Visoka razina antioksidansa čini šipak nevjerojatnom namirnicom protiv akni koja može spriječiti oštećenja od slobodnih radikala, kontrolirati proizvodnju sebuma i smanjiti upalu.

9. Dinja

Dinja je osvježavajuća ljetna grickalica koja sadrži esencijalne hranjive tvari koje mogu učiniti tvoju kožu super mekom i sjajnom. Može zadržati hidriranu kožu, smanjiti suhoću te liječiti oštećenja od UV zračenja. Pojačava proizvodnju kolagena, smanjuje upalu i usporava proces regeneracije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#popone #melone #cantalupo #cantalupomelone #prosciuttoemelone😋

A post shared by Ⓜ️ I C H E L E (@michelearnetta) on

Neke druge namirnice protiv starenja koje možeš dodati svojoj prehrani

• Avokado

• Špinat

• Brokula

• Zobena kaša

• Kurkuma

• Korijander

• Med

• Zeleni čaj

• Batat

• Crvena paprika

• Bobice

• Voda

• Orašasti plodovi

• Potočarka

Dodaj ove namirnice svojoj prehrani jer mogu umanjiti znakove starenja, održati kožu zategnutom i mlađom.

Možda vas zanima Rok trajanja nije tako važan: ove namirnice traju duže no što piše Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0