Life&style

Ovih 6 savjeta profesionalaca kako uštedjeti na odjeći isplati se upamtiti

  • Kako s malim budžetom svake nove sezone obnoviti garderobu i uhvatiti pokoji trenovski komad?
  • Istraživanjem, mijenjanjem i pametnom kupovinom, za početak!
  • A kako to izvesti pročitaj iz šest najboljih savjeta modnih profića

Jesi li se ikada pitala kako to da su neke žene uvijek dotjerane, premda ne troše previše novca na odjeću? I kako to da svake sezone nose "prave" komade odjeće – kao da imaju beskrajanu mogućnost odabira garderobe? Već smo, kada je riječ o štednji, pisali o "pravilu tri dana", a sadonosimo najbolje trikove modnih profesionalaca koji će ti pomoći da kod kupovine uštediš puno novaca, ali i kupiš dobre komade.

Evo kako će izgledati šoping 2030. godine i kako ćeš kupovati odjeću i obuću

via GIPHY

1. savjet: Istraži sve mogućnosti

Prije nego odriješiš vreću za neki novi komad odjeće, trebaš napraviti malo istraživanje. Provjeri ponudu outleta te online trgovina. Pogledaj ima li negdje taj komad odjeće na popustu. Možda pronađeš i vrlo sličan komad odjeće, ali druge marke – i jeftiniji. Svakako si uzmi vremena da provjeriš tih nekoliko stvari prije nego se odlučiš na kupovinu. 

2. savjet: Prodaj odjeću ili je mijenjaj 

Postoje razni portali i društvene mreže na kojima možeš ostaviti oglas za prodaju odjeće – ili je zamijeniti za nešto drugo. Malo prosurfaj, vidjet ćeš da je to vrlo lako. Ovo je pravilo stvoreno za šopingholičarke koje često impulzivno nešto kupe, a poslije ne znaju što će s tim. Umjesto da zaguraš na dno ormara i zaboraviš - prodaj.

Možda vas zanima 7 tajni uz koje ćeš najbolje iskoristiti sniženja i 10 komada koje se isplati kupiti - sad! Rubrika Life&style Life&style

3. savjet: Zaboravi kupnju odjeće ciljano za jedan događaj 

Nikad nemoj kupovati odjeću ili modne dodatke isključivo za određeni događaj – poput vjenčanja ili rođendanske zabave ili novogodišnje noći, maturalne večeri. Radije investiraj u komade koje možeš nositi u više prilika i još dugo vremena. Prije kupovine se realno pitaj kad ćeš opet nositi taj komad odjeće te možeš li ga nositi svaki dan na posao, za izlaske ili barem sa sve druge svečane prigode koje te čekaju. 

via GIPHY

4. savjet: Kupuj izvan sezone 

Na kraju svake sezone drastično pada cijena komadima odjeće te postoje mnogi popusti. Tada treba napasti trgovine! Čak i ako ćeš se smiješno osjećati isprobavajući bikinije pred Božić ili debeli zimski kaput u lipnju, s tom strategijom možeš uštedjeti dosta novaca. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tvoje navike otkrivaju koji si tip šopingholičarke i zašto je to dobro (ili nije)

5. savjet: Kupuj na muškom odjelu 

Bazične komade odjeće, poput t-shirt majica, možeš bez problema kupovati na muškom odjelu trgovine. Tamo će biti puno jeftinije, a na ženama izgledaju sasvim cool, opušteno i oversized. 

6. savjet: Trendovske komade potraži u second handu 

OK, second hand komade odjeće netko jednostavno ne želi nositi. Ali, kad se radi o vintage ili trendovskim komadima odjeće, mogla bi riskirati. Naime, na buvljacima te u second hand trgovinama možeš dobiti prava blaga za malo novaca. 

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0