Life&style 06. rujna 2019.

Ovih 6 savjeta profesionalaca kako uštedjeti na odjeći isplati se upamtiti

Thinkstock.
  • Kako s malim budžetom svake nove sezone obnoviti garderobu i uhvatiti pokoji trenovski komad?
  • Istraživanjem, mijenjanjem i pametnom kupovinom, za početak!
  • A kako to izvesti pročitaj iz šest najboljih savjeta modnih profića

Jesi li se ikada pitala kako to da su neke žene uvijek dotjerane, premda ne troše previše novca na odjeću? I kako to da svake sezone nose "prave" komade odjeće – kao da imaju beskrajan odabir u garderobi? Već smo, kada je riječ o štednji, pisali o "pravilu tri dana", a sadonosimo najbolje trikove modnih profesionalaca koji će ti pomoći da kod kupovine uštediš puno novaca, ali i kupiš dobre komade.

via GIPHY

1. savjet: Istraži sve mogućnosti

Prije nego odriješiš kesu za neki novi komad odjeće, trebaš napraviti malo istraživanje. Provjeri ponudu outleta te online trgovine. Pogledaj ima li negdje taj komad odjeće na popustu. Možda pronađeš i vrlo sličan komad odjeće, ali druge marke – i jeftiniji. Svakako si uzmi vremena da provjeriš tih nekoliko stvari prije nego se odlučiš na kupovinu. 

2. savjet: Prodaj odjeću ili je mijenjaj 

Postoje razni portali i društvene mreže na kojima možeš ostaviti oglas za prodaju odjeće – ili je zamijeniti za nešto drugo. Malo prosurfaj, vidjet ćeš da je to vrlo lako. Ovo je pravilo stvoreno za šopingholičarke koje često impulzivno nešto kupe, a poslije ne znaju što će s tim. Umjesto da baciš na dno ormara i zaboraviš - prodaj.

Možda vas zanima... Tvoje navike otkrivaju koji si tip šopingholičarke i zašto je to dobro (ili nije) Rubrika Life&style Life&style

3. savjet: Zaboravi kupnju odjeće za jedan događaj 

Nikad nemoj kupovati odjeću ili modne dodatke isključivo za određeni događaj – poput vjenčanja ili rođendanske zabave. Radije investiraj u komade koje možeš nositi u više prilike i dugo vremena. Prije kupovine se realno pitaj kad ćeš opet nositi taj komad odjeće te možeš li ga nositi svaki dan na posao, za izlaske ili barem sa sve svečane prigode koje te čekaju. 

via GIPHY

4. savjet: Kupuj izvan sezone 

Na kraju svake sezone drastično pada cijena komadima odjeće te postoje mnogi popusti. Tada treba napasti trgovine! Čak i ako ćeš se smiješno osjećati isprobavajući bikinije pred Božić ili debeli zimski kaput usred ljeta, s tom strategijom možeš uštedjeti dosta novaca. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

5. savjet: Kupuj na muškom odjelu 

Bazične komade odjeće, poput t-shirts majica, možeš bez problema kupovati na muškom odjelu trgovine. Tamo će biti puno jeftinije, a na ženama izgledaju sasvim cool, opušteno i oversized. 

6. savjet: Trendovske komade potraži na buvljaku 

OK, second hand komade odjeće netko jednostavno ne želi nositi. Ali, kad se radi o vintage ili trendovskim komadima odjeće, mogla bi riskirati. Naime, na buvljacima te u second hand trgovinama možeš dobiti prava blaga za malo novaca. 

Komentari 0